Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

Bestellen en aanmelden

Overstappen van glasvezel naar glasvezel

Het overstappen van de ene glasvezel provider naar de andere glasvezel provider is helaas nogal een ingewikkeld proces. Dit komt omdat de meeste providers technisch nog niet zover zijn om dit gemakkelijk te laten verlopen.
Het is dan ook vaak zo dat wanneer u overstapt van glasvezel provider naar een andere glasvezel provider u een tijd zonder dienst kan komen te zitten. Hieronder beschrijven wij per provider hoe zij dit proces ondersteunen.

KPN
In een aantal gevallen is het zo dat klanten op 1 dag overgezet worden en dus niet of nauwelijks tijd zonder diensten komen te zitten. Bij KPN is het proces in veel gevallen al efficiënt ingericht.

OBN
OBN doet vanaf januari 2014 mee met een pilot hoe zij overstappen van glasvezel naar glasvezel soepeler kunnen laten verlopen. Tijdens deze pilot worden er met nieuwe klanten van OBN concreet afspraken gemaakt wanneer daadwerkelijk de overstap van glasvezel naar glasvezel (technisch) gerealiseerd wordt). Hierdoor komt de nieuwe klant niet meer zonder diensten te zitten.

ON
ON doet vanaf januari 2014 mee met een pilot hoe zij overstappen van glasvezel naar glasvezel soepeler kunnen laten verlopen. Tijdens deze pilot worden er met nieuwe klanten van OBN concreet afspraken gemaakt wanneer daadwerkelijk de overstap van glasvezel naar glasvezel (technisch) gerealiseerd wordt). Hierdoor komt de nieuwe klant niet meer zonder diensten te zitten.

Phonedata
Phonedata kan geen concrete uitspraken doen over de duur van de periode van overstappen van glasvezel naar glasvezel. Soms gaat het heel snel en makkelijk, maar dit is niet altijd het geval. Dit komt omdat Phonedata dit niet in eigen hand heeft.
Als tussenoplossing zouden zij een 3G/4G modem/router plaatsen, waardoor wel gebruik van internet kan worden gemaakt (afhankelijk van locatie en ontvangst)).

Stipte
Bij Stipte is hier nog geen duidelijkheid over. In 2014 wordt hier over gesproken, maar het is nog niet precies duidelijk welke kant dat op gaat.

Solcon
Overstappen van de ene glasvezel provider naar glasvezel van Solcon is nog vrij lastig. De procedure werkt helaas nog niet naar behoren en daardoor is het vaak zo dat je meerdere dagen zonder diensten komt te zitten.

Tele2
Tele2 ondersteunt nog geen soepele overgang in de overstap van glasvezel van de ene provider naar glasvezel van Tele2. Ze werken hier wel aan. Als alternatief kun je kiezen voor een tijdelijke overstap naar Tele2 DSL. U kunt namelijk met een DSL contract altijd vrij overstappen naar Tele2 glasvezel. Zo zou u de periode zonder diensten kunnen overbruggen.

Telfort
Telfort heeft het proces van overstappen van de ene glasvezel provider naar Telfort nog niet helemaal in orde. Wel ligt er een hoge prioriteit om dit te vergemakkelijken. Daarnaast is het vaak mede afhankelijk vanaf welke provider je over wilt stappen. Bij de een zal het wat makkelijker gaan dan bij de ander.

TriNed
Bij TriNed is er geen overbruggingsperiode zonder diensten en wordt de overstap binnen één dag geregeld.

Tweak
Bij Tweak is het helaas nog niet duidelijk hoe lang u zonder diensten komt te zitten.

Vodafone
Bij Vodafone bestaat de kans dat je bij een overstap van de ene glasvezel provider naar glasvezel van Vodafone een tijd zonder diensten komt te zitten.

XSyou
Voor XSyou geldt het volgende:
1. Wanneer je verhuist naar een nieuw adres en het blijkt dat de huidige bewoner al glasvezel afneemt, dan komt u minimaal 11 werkdagen zonder diensten te zitten. Dit komt omdat eerste de oude provider van het adres ‘af moet’.
2. Wanneer je op je huidige adres reeds glasvezel afneemt van een provider dan komt u één dagdeel zonder diensten te zitten (op het moment van opleveren van glasvezel van XSyou). Tenzij je voortijdig diensten beëindigd bij de eerdere glasvezel provider.

XS4ALL
Wanneer je overstapt naar glasvezel van XS4ALL wordt je geholpen met het overzetten van de diensten. Dat betekent dat je maximaal 24 uur zonder diensten komt te zitten (omdat de lijn door de andere provider vrijgegeven moet worden). In de praktijk korter. Daarnaast krijg je wanneer je Internet Extra bestelt mobiel internet gratis, zodat je toch online kunt.

Volg ons op social media