Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

31 mei 2011, door Frank Wiegmans

Glashart Media geeft zeven nieuwe BBC TV zenders door


Rijssen, dinsdag 31 mei 2011 – Glashart Media, de grootste landelijke aanbieder van radio- en televisiediensten op glasvezelnetwerken in Nederland, heeft een distributieovereenkomst gesloten met BBC Worldwide Channels. Vanaf woensdag 1 juni 2011 geeft Glashart Media, onderdeel van Reggefiber, BBC 1 en 2 weer door via haar televisieplatform samen met vijf andere BBC zenders.

Abonnees van de IPTV dienst kunnen BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, BBC HD en de kinderzenders CBeebies en CBBC kijken, en abonnees die analoog kijken alleen BBC One en BBC Two.

Glashart Media kreeg veel vraag naar de BBC zenders. Uit marktonderzoeken blijkt dat de BBC zenders erg populair zijn bij de Nederlandse kijkers. De vraag naar Engelse kinderzenders is ook erg groot en worden ook aan het zenderaanbod toegevoegd.

Abonnees die IPTV van Glashart Media ontvangen krijgen al BBC World News en BBC Entertainment, de internationale amusementszender van BBC Worldwide. Deze zenders bieden comedyseries, dramaseries en amusementprogramma’s met Nederlandse ondertiteling. Beide zenders blijven in het pakket. Bij abonnees die analoge televisie kijken zullen deze zenders worden vervangen door de populaire zenders BBC One en BBC Two.

De BBC-kanalen op het IPTV platform

·<span style="font: 7.0pt “Times New Roman”;">         BBC One is het meest populaire ‘mixed genre’-kanaal van de BBC en biedt een reeks programma’s van hoge kwaliteit.

·<span style="font: 7.0pt “Times New Roman”;">         BBC Two brengt op feiten gebaseerde inhoud die van belang is voor de hedendaagse maatschappij samen met vernieuwende comedy en opvallende dramaseries.

·<span style="font: 7.0pt “Times New Roman”;">         BBC Three richt zich op kijkers tussen de 16 en 34 jaar oud met een innovatieve mix van comedy, amusement, muziek, drama en nieuws.

·<span style="font: 7.0pt “Times New Roman”;">         BBC Four is een ‘mixed genre’-kanaal en biedt een ambitieus scala aan baanbrekende programma’s van hoge kwaliteit, die daarnaast ook nog intellectueel en cultureel verrijkend zijn.

·<span style="font: 7.0pt “Times New Roman”;">         BBC HD toont het beste van alle andere BBC-zenders op het gebied van drama, amusement, sport, optredens en nieuwsprogramma’s in adembenemende HD-kwaliteit. Het beste van de BBC nu nóg beter in HD.

·<span style="font: 7.0pt “Times New Roman”;">         CBBC  brengt voor de kinderen van 7:00 uur in de ochtend tot 19:00 uur in de avond zeer gevarieerde kinderprogramma’s met o.a. Diddy Dick and Dom, Cartoons van Arthur en Eliot Kid, series als Scoop met daartussen regelmatig kindernieuws.

·<span style="font: 7.0pt “Times New Roman”;">         CBeebies  richt zich meer op de jongste kijkers. Spelenderwijs leren de allerkleinste de Engelse taal en genieten van de leukste baby en kinderprogramma’s. 


Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media