Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

26 mei 2011, door Frank Wiegmans

Initiatief Glasvezel buitengebied Putten

 

In Putten kan men zich aanmelden voor een aansluiting op glasvezel. De betreffende providers doen veel moeite gedaan om de benodigde 30% te halen. Bewoners van het buitengebied van Putten kunnen zich helaas niet aanmelden. Het aansluitgebied is beperkt tot de bebouwde kom van Putten. De kosten van de aansluiting in het buitengebied zijn hoger omdat de huizen verder uit elkaar staan.

Enkele bewoners van het buitengebied hebben besloten om te onderzoeken of er ook voor het buitengebied van Putten mogelijkheden zijn een aansluiting op het glasvezelnetwerk te krijgen. Zij hebben zich verenigd in de Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Putten. Het doel van de initiatiefgroep is eerst te inventariseren hoe groot de belangstelling in het buitengebied is. De eerste signalen zijn positief. Als de belangstelling groot genoeg is zal er onderzocht worden of Glashart bereid is ook het buitengebied van Putten van glasvezel te voorzien. 

Een aansluiting op glasvezel is voor bewoners van het buitengebied heel interessant. Kan men in de bebouwde kom internetsnelheden tot tientallen Mb’s halen, in het buitengebied moeten velen het doen met maximaal 1Mb. In de bebouwde kom is tv via kabel beschikbaar. In het buitengebied kan men het tv signaal ontvangen via schotel of digitenne. Beide signalen zijn onderhevig aan weersinvloeden. Voor bellen via de ADSL verbinding is deze verbinding in het buitengebied vaak niet snel genoeg. De conclusie is dan ook dat bewoners van het buitengebied voor ongeveer dezelfde kosten meer kwaliteit zouden kunnen ontvangen als glasvezel beschikbaar zou zijn. De initiatiefgroep vraagt via huis-aan-huis folders aandacht voor dit initiatief.

U kunt zich  aanmelden via de website www.glasvezelbuitengebied.nl. Op deze website vindt u ook informatie over glasvezel en de providers die diensten over glasvezel aanbieden. Ziet u de voordelen nu nog niet, informeert u dan eens naar de verwachte mogelijkheden voor de toekomst. 

 


Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media