Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

11 april 2011, door Glasvezel Nieuws

‘Glasvezel in Nederland, revolutie of evolutie’

IPfiber, de onafhankelijke glasvezel specialist, heeft een nieuwe paper uitgebracht waarin op eenvoudige en makkelijk leesbare manier de huidige status van de uitrol van glasvezel in Nederland beschreven staat. Duidelijk is dat de uitrol van glasvezel in Nederland, net zoals in veel andere Europese landen, minder voortvarend en succesvol gaat als enige jaren geleden voorspeld. In deze paper wordt beschreven welke partijen betrokken zijn en waarom de uitrol tot nu toe niet echt succesvol is gebleken. Een nieuwe aanpak geïnitieerd door ‘communities’, bijvoorbeeld ondernemersverenigingen of Vereniging van Eigenaren, zal het in de toekomst mogelijk maken om glasvezel voorspoediger te realiseren. Door lokaal initiatief in een coöperatief model wordt het succes (meer aansluitingen op het eigen netwerk) bovendien lokaal gedeeld. Een bijkomend voordeel is dat door deze opzet met lokale regie monopolistische praktijken worden doorbroken, waarmee echte volledig open netwerken ontstaan. Door lokaal draagvlak en enthousiasme groeit een dergelijk netwerk daarom automatisch door.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media