Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

06 april 2011, door Glasvezel Nieuws

IEEE keurt WiMAX 2-standaard goed

De IEEE heeft de Wimax 2-standaard, die downloadsnelheden tot 300Mbps zou kunnen bieden, zijn goedkeuring gegeven. Het is echter de vraag of de Wimax 2-standaard in met name Europa breed toegepast zal worden. De Wimax 2-standaard luistert officieel naar de naam WirelessMAN-Advanced of IEEE 802.16m. Volgens het Institute of Electrical and Electronics Engineers is er vier jaar gewerkt aan de standaard voor draadloze datatransmissie. De Wimax 2-standaard moet aanzienlijk hogere doorvoersnelheden bieden dan de huidige Wimax-standaard. Volgens de 802.16m-specificatie zijn bruto-downloadsnelheden tot 300Mbps haalbaar.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media