Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

07 maart 2011, door Glasvezel Nieuws

KPN neemt NL-ix over

KPN heeft Netherlands Internet Exchange (NL-ix) overgenomen. NL-ix levert sinds 2001, als het inmiddels 5e grootste internetknooppunt van de wereld, Internet Exchange en peering gerelateerde diensten (uitwisselen van internet verkeer tussen providers) aan circa 270 aangesloten partijen.Met de acquisitie van NL-ix breidt KPN zijn portfolio in de Wholesale en zakelijke markt uit. Tevens versterkt KPN zijn positie in de markt voor Internet Exchange diensten, diensten in en tussen Carrier Neutral datacenters en ‘Mission Critical Internet’ diensten. NL-ix krijgt met de overname toegang tot meer klanten binnen het zakelijke segment, voor wie deze zeer hoogwaardige internetverbindingen cruciaal zijn. Daarnaast kan NL-ix zijn portfolio verder uitbreiden met een aantal netwerkdiensten van KPN.NL-ix behoudt zijn eigen identiteit en zal binnen KPN Wholesale als zelfstandige organisatie blijven opereren. Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media