Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

04 maart 2011, door Glasvezel Nieuws

'Kabelinternet gemiddeld viermaal sneller dan adsl'

NLkabel, de belangenvereniging van de kabelaars, stelt dat uit metingen van iPing Research blijkt dat kabelabonnees gemiddeld viermaal sneller downloaden dan adsl-gebruikers. Ook zou de prijs/prestatie-verhouding van de kabel beter zijn. Iping Research heeft in opdracht van NLkabel de snelheden van adsl-, vdsl- en kabelaanbieders op de Nederlandse markt gemeten. Volgens de resultaten zou de gemiddelde downloadsnelheid van een kabelverbinding in januari circa 30Mbps bedragen, terwijl adsl rond de 8Mbps blijft steken en vdsl circa 18Mbps noteert.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media