Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

23 februari 2011, door Glasvezel Nieuws

Interoute vergroot netwerkveerkracht in Duitsland door overname dark fiber KPN

Interoute Communications Ltd, eigenaar en beheerder van het grootste next-generation netwerk van Europa, neemt het dark fiber-netwerk (onbelicht glasvezel) met een lengte van 3.600 kilometer over van KPN. Klanten profiteren hierdoor van een sterk uitgebreid netwerk dat de belangrijkste commerciële centra Berlijn, München en Hamburg omvat. Daarnaast zijn zes extra steden aangesloten: Düsseldorf, Keulen, Bonn, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe en Kehl.Door de combinatie van het KPN-netwerk met het meest geavanceerde en meest dichte spraak- en datanetwerk van Europa voegt Interoute meer flexibiliteit, variëteit en dichtheid aan zijn West-Europese glasvezelnetwerk toe. De overeenkomst voorziet erin dat KPN beheerde diensten met een toegevoegde waarde aan zijn Duitse klanten mag aanbieden. Het bedrijf kan daarbij rekenen op een partner met de expertise om de benodigde hoeveelheid onbelicht glasvezel aan te bieden, nu en in de toekomst.Het onbelichte glasvezelnetwerk van 3.600 kilometer lang omvat twee ducts, 96 glasvezelparen en 27 ILA’s. Onderdeel van de overeenkomst is, dat KPN vier of vijf glasvezelparen terugleast van Interoute voor Duitse klanten. Interoute neemt de bestaande glasvezelklanten van KPN over.Interoute optimaliseert het bestaande en overgenomen netwerk in Duitsland om de operationele efficiëntie te vergroten en de prestaties te verbeteren. Als deze fase is afgerond, komen nieuwe en meer rechtstreekse glasvezelroutes beschikbaar. Europese zakelijke klanten en serviceproviders profiteren hierdoor van minder vertraging. Tegelijkertijd krijgen serviceproviders toegang tot de diensten en expertise van Interoute, waarmee ze hun netwerkbehoeften kunnen ondersteunen.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media