Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

19 augustus 2010, door Glasvezel Nieuws

Europese Commissie wil kaart van downloadsnelheden

De Europese Commissie heeft een aanbestedingsprocedure geopend voor een driejarig contract om de effectieve kwaliteit van vast breedband voor eindgebruikers te bepalen. Doel van de studie is ook om richtlijnen te ontwikkelen voor een betere kwaliteit. In alle 27 EU-landen en Kroati├ź, IJsland, Noorwegen moet een representatieve gebruikersgroep worden gevormd. Daar wordt hardware ge├»nstalleerd die meet aan indicatoren als HTTP downloadsnelheid, ping, DNS responstijden en packet loss. Zo moet in elk land een beeld ontstaan van het verschil tussen geadverteerde en werkelijke snelheden, zowel in verstedelijkte als in rurale gebieden. Aanbiedingen kunnen tot 4 oktober worden ingediend.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media