Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

18 februari 2011, door Glasvezel Nieuws

Cablecom haalt 1,37 Gbps in testopstelling coax

Cablecom heeft in een testopstelling een downloadsnelheid behaald van 1,37 Gbps over coax, met commercieel verkrijgbare componenten. Voor deze demonstratie op het hoofdkantoor van LGI-dochter Cablecom Network Services in Z├╝rich werkte de Zwitserse kabelmaatschappij samen met Cisco. De test is niet uitgevoerd in het live netwerk, licht een woordvoerder toe. Vier kabelmodems (geschikt voor 400 Mbps) zijn verbonden met een Cisco switch en line card, met in totaal vier computers om de 1,37 Gbps te verwerken. Dit omdat er geen standaardapparatuur beschikbaar is voor deze downloadsnelheid. Voor de test zijn 32 kanalen gebundeld. Channel bonding is de techniek om kanalen van 8 MHz breed te combineren. Er zijn dus vier maal acht kanalen gebruikt voor de download. In Luzern houdt de kabelsector van 15 tot en met 17 februari het jaarlijkse Cable Congress

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media