Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

26 januari 2011, door Glasvezel Nieuws

Glasvezelnetwerk Eurofiber ondersteunt waterwinning Brabant Water

Steeds meer grote partijen in Nederland kiezen voor de glasvezelverbindingen van Eurofiber. Daartoe behoort nu ook Brabant Water, dat met Eurofiber in zee gaat voor de realisatie van een hoogwaardig glasvezelnetwerk. Het betreft een glasvezelnetwerk van bijna duizend kilometer, dat heel de provincie Noord-Brabant omspant. Via de nieuwe infrastructuur zal Brabant Water de processen voor waterproductie sturen en bewaken. Daarmee speelt het glasvezelnetwerk een vitale rol in de Brabantse waterproductie.Circa 2,4 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant zijn voor hun watervoorziening afhankelijk van Brabant Water. De waterwinning gebeurt in ruim dertig waterproductiebedrijven verspreid over de provincie. Brabant Water wil op een zo intelligent en efficiƫnt mogelijke manier water winnen. Het bedrijf maakt daartoe in toenemende mate gebruik van informatietechnologie. Met deze ontwikkeling worden steeds meer systemen gecentraliseerd. De centralisering vereist een betrouwbare communicatie-infrastructuur met een hoge bandbreedte, die de vier regiokantoren van Brabant Water verbindt met de waterproductiebedrijven. De bestaande DSL-verbindingen zijn hiervoor niet toereikend. Eurofiber gaat nu een nieuwe glasvezelinfrastructuur aanleggen. Essentieel is de optimale beschikbaarheid van deze infrastructuur. Brabant Water moet immers op ieder moment in staat zijn om de processen voor waterproductie te sturen en bewaken.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media