Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

19 januari 2011, door Glasvezel Nieuws

D-Link verhoogt de snelheid van het digitale huis

D-Link brengt een nieuwe Powerline uit die netwerksnelheden biedt tot 500 Mbps via het bestaande electriciteitsnet. Elk stopcontact in huis is een mogelijke connectie waar de gebruiker bijvoorbeel game consoles, computers, mediaspelers of een netwerkschijven kunnen inpluggen om high-definition video of andere diensten die snelheidsgevoelig zijn te streamen.Diensten als high-definition video en tv, internettelefonie en online games zorgt ervoor dat we steeds meer met elkaar in verbinding zijn en ook de onderling verbinding is hoger dan ooit. Al deze functies kunnen het netwerk belasten. D-Link lanceert Powerline AV 500-adapter (DHP-500AV) voor hogere en meer stabiele transmissiesnelheden voor het thuisnetwerk. Starter Kit DHP-501AV is een complete netwerkoplossing voor het digitale huis op basis van de bestaande elektriciteitsnet in de muren.DHP-500AV (en startpakket DHP-501AV) met ingebouwde Atheros chip, biedt een overdrachtsnelheid tot 500 Mbps. De 128-bits AES-encryptie beschermt tegen hackers en ongewenste toegang tot het netwerk. De Quality of Service (QoS) verzekert dat online gaming en tv of muziek streams gelijktijdig zonder haperingen over het thuisnetwerk verloopt.PowerLine AV 500-adapter is uitgerust met D-Link energiebesparende technologie van D-Link Green. Het detecteert automatisch welke verbindingen actief zijn en wanneer er geen gegevensoverdracht plaatsvindt, zal de adapter na verloop van tijd automatisch in de slaapstand gaat om energie te besparen.  Het stroomverbruik in standby-modus is minder dan 1 watt, dat zeker een besparing betekent voor de consument. PowerLine AV-500 is ook onder de eerste in zijn klasse tot de nieuwe evp richtlijn (Energy-using Products – een kaderrichtlijn inzake de ecologische normen van het ontwerp en de ontwikkeling van energieverbruikende producten) te gebruiken.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media