Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

02 oktober 2020, door Frank Wiegmans

Mijlpaal voor E-Fiber

class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; caret-color: #000000; text-size-adjust: auto; line-height: 16.8667px;">Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizend, op glasvezel, aangesloten adressen (“homes passed”) door heel Nederland bereikt.  Daarnaast heeft het bedrijf nog eens honderdduizend adressen in de werk/projectenportefeuille.

 

De ambitie van E-fiber is om een stevige nummer drie van de Nederlandse “glasvezel internet markt” te zijn, hetgeen zo steeds dichter bij komt. In 2020 zullen waarschijnlijk vijftigduizend adressen door E-Fiber op het netwerk worden aangesloten. E-Fiber zou dit aanlegtempo graag nog wat opvoeren.

 

Verdere groei

E-Fiber wil graag verder groeien en voert daarom ook doorlopend gesprekken met geïnteresseerde gemeenten. Hierdoor staat een verder gebiedsuitbreiding al op de rol. Doordat E-Fiber niet alleen de kernen aansluit, maar ook de buitengebieden weten steeds meer gemeenten het bedrijf te vinden. Dit is nl iets dat iig KPNNetwerkNL niet doet. 

 

E-Fiber Netwerk

Het glasvezelnetwerk van E-Fiber is een open netwerk. Hierdoor is het in principe voor alle providers mogelijk om hun diensten te leveren over he netwerk. Momenteel leveren niet in alle E-Fiber gebieden dezelfde providers. Proviuders die veelal leveren zijn iig: Tweak en het nieuwe Freedom Internet.


Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media