Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

22 juni 2020, door Frank Wiegmans

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.

E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur van glasvezel te voorzien. Om dit te kunnen financieren en bereiken hadden zij een aanmeldingspercentage van 30% nodig. Bewoners van Etten-Leur gaven hier echter geen gehoor aan, slechts 3% zag internet via een E-Fiber glasvezel netwerk wel zitten.

Het grote verschil met E-Fiber is dat KPN alleen de kernen aanlegt. Daarbij heeft KPN al een grote klantenbase die ze hiermee hopen binnenboord te houden. Aangezien ook Ziggo haar netwerk een grote upgrade geeft waarbij snelheden tot 1Gbps haalbaar zijn, voelen ze druk uit de kabel hoek waardoor het DSL-netwerk niet meer zal voldoen.

De buitengebiedbewoners blijven hierdoor dus jammergenoeg wederom verstoken van snel internet over glasvezel. Hopelijk gaat KPN haar kopernetwerk hier dan iig wel upgraden zodat ook hier behoorlijke snelheden te behalen vallen.

Nog dit jaar wil KPN beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Etten-Leur.

 

Houdt onze postcodecheck goed in de gaten.

Woon je in het buitengebied van Etten-Leur kijk dan hier voor de beschikbare snelheid en internetpakketten op jouw adres.

 


Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media