Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

12 mei 2020, door Frank Wiegmans

KPN en XS4All verhogen de prijzen

KPN en XS4All zullen per 1 juli dit jaar de prijzen voor glasvezelinternetabonnementen verhogen. Dit geldt voor zowel particuliere als klein zakelijke klanten van beide providers.

 Op zich is het niet vreemd dat dit gebeurt, aangezien er meestal ieder jaar wel een inflatiecorrectie wordt toegepast op de prijzen voor glasvezel internet pakketten. Het zal ons verbazen als er de komende tijd dus niet nog meer aankodigingen van prijsverhogingen aan komen.

De komende stijging verschilt bij KPN tussen de abonnementen, over de gehele linie gezien zal deze echter gemiddeld zo’n  €1,50/mnd bedragen. Bij XS4ALL zullen de prijzen met €1,- omhoog gaan. Naast de al genoemde inflatiecorrectie wil KPN met deze verhoging kunnen blijven investeren in haar netwerken. Dit om de snelheden te kunnen verhogen, meer huishoudens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk en de netwerken goed draaiende te houden ook na de stijging in gebruik van de diensten in de afgelopen (Corona) periode. In een persoonlijke brief zullen alle klanten bericht worden over de nieuwe termijnbedragen.

Glasvezel internet van KPN is nu al mogelijk vanaf €42,50/mnd (50Mbps/50Mbps) en bij XS4ALL is het goedkoopste Glasvezel Internet Smart Abonnement (100Mbps/100Mbps) is nu verkrijgbaar voor €51,- per maand.

Naast de internettarieven zullen ook de belkosten per minuut omhoog gaan. Waar deze nu nog €0,14/minuut bedragen wordt dat  €0,15/minuut. De overige tarieven lijken gelijk te blijven.

Door deze prijsverhoging zijn klanten vrij om voor 1 juli op te zeggen en over te stappen. Ben je dus klant van KPN of XS4All zouden wij zeker even een vergelijking doen om te kijken of er andere glasvezel internet alternatieven zijn op jouw adres.

 

Inmiddels is bekend dat ook Ziggo de prijzen verhoogt per 1juli 2020.


Meer nieuws...

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Welke providers verhogen de prijzen binnenkort?

In deze tijd zijn we misschien met hele andere dingen druk dan we gewend zijn en vergeten we af en toe welke dag, laat staan welke maand het is, maar het is al weer bijna 1 juli en dat is (bijna tr…

Minder graafschades bij aanleg glasvezelnetwerk KPN in de toekomst

De grond in Nederland ligt vol met verschillende soorten netwerken bestaande uit kabels en leidingen. Denk hierbij aan koperdraden, eleltriciteitskabels, gasleidingen, waterleidingen en glasvezelka…

Komt er E-Fiber glasvezel in Zundert?

Net als in Etten-Leur is netwerkbeheerder E-Fiber bereid gevonden om een grote investering te doen en zo glasvezelinternetmogelijk te maken in Zundert.
Hiervoor werd ook in Zundert een vraagbundel…

Volg ons op social media