Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

10 februari 2020, door Frank Wiegmans

Etten-Leur nog even in de wacht voor glasvezel E-Fiber

De deadline voor de vraagbundeling in Etten-Leur verliep op 1 februari. Nu is het nog even wachten op een definitief “ja” vanuit netwerkbeheerder E-Fiber voordat er daadwerkelijk glasvezel aangelegd kan worden.

E-Fiber zou ongeveer €20.000.000,- tot €25.000.000,- moeten investeren voor de aanleg van het glasvezel netwerk in Etten-Leur. Om dit rendabel te laten zijn zou minimaal 30% van de huishudens in de plaats een abonnement af moeten nemen bij een van de providers die aangesloten is bij E-Fiber, vandaar de vraagbundeling.

Tijdens de vraagbundeling kwamen de aanvragen binnen bij de verschillende providers en niet direct bij E-Fiber. Hoewel wel duidelijk werd dat de afgelopen weken de aantallen stegen is het nu dus zaak om de aantallen van de verschillende providers binnen te krijgen en op te tellen zodat duidelijk wordt of de 30% gehaald is en het glasvezel netwerk aangelegd kan worden. De verwachting is dat er half tot eind februari witte rook komt voor deze beslissing.

 


Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media