Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

14 september 2020, door Frank Wiegmans

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.

Toekomstbestendig internet

De bedoeling is dat alle 17.000 huishoudens en bedrijven in de stad Tiel de beschikkig hebben over een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN.

Met deze aansluiting wil de stad Tiel klaar zijn voor de toekomst aangezien steeds meer handelingen online worden gedaan en er steeds meer data verbruikt wordt. denk aan filmpjes kijken en muziek luisteren maar vergeet ook voor het steeds groter worden aantal “slimme apparaten” die samen het Internet of Things vormen.

Werkzaamheden

De aanleg van de glasvezelkabels betekent dat KPN in alle straten zal moeten graven. Dit zal wijk voor wijk en straat voor strat gebeuren. Vooraf aan de werkzaamheden zullen de bewoners geinformeerd worden over de te komen werkzaamheden en de tijdelijke gevolgen ervan.

In de meeste gevallen worden in een gemeente eerst de kernen voorzien van glasvezel. In de gemeente Tiel, Regio Rivierenland, is echter al begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied onder de naam “De Digitale Stad”. 

Met dit ism KPN ontwikkelde samenwerkingsverband krijgen ook de buitengebieden een gratis glasvezelaansluiting, dus zonder de hiervoor meestal gerekende extra kosten á €1000,- tot €2000,- eenmalig.

 

 


Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media