Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

07 december 2019, door Frank Wiegmans

Van 0 naar 2 glasvezelnetwerken in Weststellingwerf

De poging van de gemeente om Glasvezel Buitenaf en Breedband Noord samen te laten werken bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Weststellingwerf heeft helaas niet gebaat. De partijen kwamen er samen niet uit.

Gevolg is dat beide partijen toch hun eigen netwerk gaan aanleggen en dat de bermen (zeer waarschijnlijk) twee keer open moeten.

De exacte redenen worden niet naar buiten gebracht maar wel wordt gezegd dat er maar over een afstand van 7 km (van de 350 km die Breedband Noord bv aanlegt) samen gewerkt zou kunnen worden.

 

Een exacte planning van de aanleg is er nog niet maar wel wordt er van Glasvezel Buitenaf nu al een aansluiting gemaakt vanuit Steggerda op het reeds aangelegde netwerk in Steenwijkerland.


Meer nieuws...

KPN gaat verder met glasvezelaanleg in Alkmaar

KPN NetwerkNL gaat maandag 13 januari verder met de uitrol van het glasvezelnetwerk in Alkmaar Zuid. De komende drie jaar wil KPN ongeveer een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel vo…

Gigabit snelheden van KPN op glasvezel

KPN introduceert begin 2020 1 Gbps snelheden over het glasvezelnetwerk. 
De grote gemeenten, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag, alsmede tientallen kleinere gemeenten zullen…

Regio Rivierenland mag door met glasvezelnetwerk buitengebied

In het kort geding dat Glasvezel Buitenaf had aangespannen tegen Regio Rivierenland, aangaande de aanleg van van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van bovengenoemde regio.
Volgens Glasvezel…

T-Mobile verandert aanbod

Afgelopen week heeft T-Mobile haar aanbod voor Thuis internet aangepast. Zowel op DSL als op de verschillende glasvezelnetwerken; Reggefiber/KNP NetwerkNL, Hun eigen ODF en het het VWT netwerk in D…

Volg ons op social media