Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

07 december 2019, door Frank Wiegmans

Van 0 naar 2 glasvezelnetwerken in Weststellingwerf

De poging van de gemeente om Glasvezel Buitenaf en Breedband Noord samen te laten werken bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Weststellingwerf heeft helaas niet gebaat. De partijen kwamen er samen niet uit.

Gevolg is dat beide partijen toch hun eigen netwerk gaan aanleggen en dat de bermen (zeer waarschijnlijk) twee keer open moeten.

De exacte redenen worden niet naar buiten gebracht maar wel wordt gezegd dat er maar over een afstand van 7 km (van de 350 km die Breedband Noord bv aanlegt) samen gewerkt zou kunnen worden.

 

Een exacte planning van de aanleg is er nog niet maar wel wordt er van Glasvezel Buitenaf nu al een aansluiting gemaakt vanuit Steggerda op het reeds aangelegde netwerk in Steenwijkerland.


Meer nieuws...

Minder graafschades bij aanleg glasvezelnetwerk KPN in de toekomst

De grond in Nederland ligt vol met verschillende soorten netwerken bestaande uit kabels en leidingen. Denk hierbij aan koperdraden, eleltriciteitskabels, gasleidingen, waterleidingen en glasvezelka…

Komt er E-Fiber glasvezel in Zundert?

Net als in Etten-Leur is netwerkbeheerder E-Fiber bereid gevonden om een grote investering te doen en zo glasvezelinternetmogelijk te maken in Zundert.
Hiervoor werd ook in Zundert een vraagbundel…

Etten-Leur nog even in de wacht voor glasvezel E-Fiber

De deadline voor de vraagbundeling in Etten-Leur verliep op 1 februari. Nu is het nog even wachten op een definitief “ja” vanuit netwerkbeheerder E-Fiber voordat er daadwerkelijk glasvezel aangeleg…

Den Bosch krijgt glasvezel

In Den Bosch west is KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van haar glasvezelnetwerk. Het plaatsen van de aansluiting in de meterkast is tijdens deze aanleg gratis. Tevens hoef je om een aansluiting…

Volg ons op social media