Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

02 december 2019, door Frank Wiegmans

Regio Rivierenland mag door met glasvezelnetwerk buitengebied

In het kort geding dat Glasvezel Buitenaf had aangespannen tegen Regio Rivierenland, aangaande de aanleg van van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van bovengenoemde regio.

Volgens Glasvezel Buitenaf houdt regio Rivierenland zich oa niet aan de door de Europese Commissie, aan de uitvoering van het project  gestelde eisen. De rechter was het hier niet mee eens en gaf derhalve regio Rivierenland groen licht voor de vervoilgstappen in het project, waaronde de aanbesteding en uiteindelijk de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Voordelen voor de bewoners van het buitengebied liggen vooral in de kosten. Zo hoeven er geen aansluit- en speciale netwerkkosten betaald te worden en zouden de pakketprijzen dus gelijk moeten kunnen liggen met die in de kernen van de regio.

Daarnaast moet het netwerk een open netwerk worden hetgeen inhoudt dat alle partijen er zouden moeten kunnen gaan leveren. Aangesloten partijen zijn iig KPN, T-Mobile, Tele2, Xs4All, Tweak, Fieber, Kliksafe, Online.nl, Solcon, Budget en Youfone.

Ook partijen als Glasvezel Buitenaf streven uiteindelijk naar het zijn van een open netwerk echter wordt hier vaak begonnen met maar een paar (kleinere) partijen. Waarschijnlijk ook door enige onwil/afwachtende houding van de grotere partijen (KPN, T-Mobile, XS4All etc.). Daarnaast leggen deze partijen deels zelf ook netwerken aan.

 


Meer nieuws...

KPN gaat verder met glasvezelaanleg in Alkmaar

KPN NetwerkNL gaat maandag 13 januari verder met de uitrol van het glasvezelnetwerk in Alkmaar Zuid. De komende drie jaar wil KPN ongeveer een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel vo…

Gigabit snelheden van KPN op glasvezel

KPN introduceert begin 2020 1 Gbps snelheden over het glasvezelnetwerk. 
De grote gemeenten, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag, alsmede tientallen kleinere gemeenten zullen…

Van 0 naar 2 glasvezelnetwerken in Weststellingwerf

De poging van de gemeente om Glasvezel Buitenaf en Breedband Noord samen te laten werken bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Weststellingwerf heeft helaas niet gebaat. De partijen kwamen er s…

T-Mobile verandert aanbod

Afgelopen week heeft T-Mobile haar aanbod voor Thuis internet aangepast. Zowel op DSL als op de verschillende glasvezelnetwerken; Reggefiber/KNP NetwerkNL, Hun eigen ODF en het het VWT netwerk in D…

Volg ons op social media