Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

02 december 2019, door Frank Wiegmans

Regio Rivierenland mag door met glasvezelnetwerk buitengebied

In het kort geding dat Glasvezel Buitenaf had aangespannen tegen Regio Rivierenland, aangaande de aanleg van van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van bovengenoemde regio.

Volgens Glasvezel Buitenaf houdt regio Rivierenland zich oa niet aan de door de Europese Commissie, aan de uitvoering van het project  gestelde eisen. De rechter was het hier niet mee eens en gaf derhalve regio Rivierenland groen licht voor de vervoilgstappen in het project, waaronde de aanbesteding en uiteindelijk de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Voordelen voor de bewoners van het buitengebied liggen vooral in de kosten. Zo hoeven er geen aansluit- en speciale netwerkkosten betaald te worden en zouden de pakketprijzen dus gelijk moeten kunnen liggen met die in de kernen van de regio.

Daarnaast moet het netwerk een open netwerk worden hetgeen inhoudt dat alle partijen er zouden moeten kunnen gaan leveren. Aangesloten partijen zijn iig KPN, T-Mobile, Tele2, Xs4All, Tweak, Fieber, Kliksafe, Online.nl, Solcon, Budget en Youfone.

Ook partijen als Glasvezel Buitenaf streven uiteindelijk naar het zijn van een open netwerk echter wordt hier vaak begonnen met maar een paar (kleinere) partijen. Waarschijnlijk ook door enige onwil/afwachtende houding van de grotere partijen (KPN, T-Mobile, XS4All etc.). Daarnaast leggen deze partijen deels zelf ook netwerken aan.

 


Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media