Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

02 december 2019, door Frank Wiegmans

Regio Rivierenland mag door met glasvezelnetwerk buitengebied

In het kort geding dat Glasvezel Buitenaf had aangespannen tegen Regio Rivierenland, aangaande de aanleg van van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van bovengenoemde regio.

Volgens Glasvezel Buitenaf houdt regio Rivierenland zich oa niet aan de door de Europese Commissie, aan de uitvoering van het project  gestelde eisen. De rechter was het hier niet mee eens en gaf derhalve regio Rivierenland groen licht voor de vervoilgstappen in het project, waaronde de aanbesteding en uiteindelijk de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Voordelen voor de bewoners van het buitengebied liggen vooral in de kosten. Zo hoeven er geen aansluit- en speciale netwerkkosten betaald te worden en zouden de pakketprijzen dus gelijk moeten kunnen liggen met die in de kernen van de regio.

Daarnaast moet het netwerk een open netwerk worden hetgeen inhoudt dat alle partijen er zouden moeten kunnen gaan leveren. Aangesloten partijen zijn iig KPN, T-Mobile, Tele2, Xs4All, Tweak, Fieber, Kliksafe, Online.nl, Solcon, Budget en Youfone.

Ook partijen als Glasvezel Buitenaf streven uiteindelijk naar het zijn van een open netwerk echter wordt hier vaak begonnen met maar een paar (kleinere) partijen. Waarschijnlijk ook door enige onwil/afwachtende houding van de grotere partijen (KPN, T-Mobile, XS4All etc.). Daarnaast leggen deze partijen deels zelf ook netwerken aan.

 


Meer nieuws...

Minder graafschades bij aanleg glasvezelnetwerk KPN in de toekomst

De grond in Nederland ligt vol met verschillende soorten netwerken bestaande uit kabels en leidingen. Denk hierbij aan koperdraden, eleltriciteitskabels, gasleidingen, waterleidingen en glasvezelka…

Komt er E-Fiber glasvezel in Zundert?

Net als in Etten-Leur is netwerkbeheerder E-Fiber bereid gevonden om een grote investering te doen en zo glasvezelinternetmogelijk te maken in Zundert.
Hiervoor werd ook in Zundert een vraagbundel…

Etten-Leur nog even in de wacht voor glasvezel E-Fiber

De deadline voor de vraagbundeling in Etten-Leur verliep op 1 februari. Nu is het nog even wachten op een definitief “ja” vanuit netwerkbeheerder E-Fiber voordat er daadwerkelijk glasvezel aangeleg…

Den Bosch krijgt glasvezel

In Den Bosch west is KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van haar glasvezelnetwerk. Het plaatsen van de aansluiting in de meterkast is tijdens deze aanleg gratis. Tevens hoef je om een aansluiting…

Volg ons op social media