Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

24 december 2010, door Glasvezel Nieuws

Glasvezelnet Flevoland uitgebreid met 160 kilometer

First Mile Ventures (FMV), een zusterbedrijf van UNET, aanbieder van informatie- en communicatiediensten via breedbandverbindingen, heeft een contract gesloten met de Provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland voor de aanleg van een nieuw zakelijk glasvezelnetwerk. Met de aanleg van dit netwerk, met een totale lengte van 160km, zullen vrijwel alle plaatsen in Flevoland met het glasvezelnet verbonden kunnen worden. Daarnaast zullen de bruggen en sluizen in de provincie aangesloten worden voor bediening op afstand. De totale kosten voor de afstandsbediening en de aanleg van het glasvezelnetwerk worden geraamd op 10 miljoen euro. Het glasvezelproject moet gereed zijn op 1 oktober 2011 en het brug- en sluisbedieningsproject wordt opgeleverd in januari 2014.De Provincie Flevoland heeft de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv (OMFL) gevraagd de aanbesteding voor de aanleg van het netwerk voor haar rekening te nemen. De aanbesteding is succesvol afgerond en de opdracht is gegund aan FMV. In Flevoland zijn momenteel alleen Almere en Lelystad voorzien van glasvezelkabel. Het contract voorziet in de aanleg van een aanvullend glasvezelnetwerk in een periode van negen maanden. Ook zorgt FMV voor de aansluiting van onder meer Walibi en het Dolfinarium op het glasvezelnet. Het netwerk blijft in handen van FMV en zusterbedrijf UNET gaat ook internetdiensten via dit netwerk verzorgen. Het netwerk staat tevens open voor andere dienstenleveranciers.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media