Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

22 december 2010, door Frank Wiegmans

Heel Flevoland aan glasvezel?

Op initiatief van de provincie gaat de aanleg van een glasvezel ‘hoofdroute’ van start. Een eerdere poging hiertoe in 2007 mislukte destijds door de hoge kosten die de aanleg van glasvezel in het fysiek en geografisch lastige gebied met zich meebrengt.

De bedoeling van de provincie is om in 2014 een glasvezel ‘backbone’ gereed te hebben door de gehele provincie Flevoland.

De provincie hoopt met de aanleg van deze ‘backbone’ een aantal vliegen in één klap te slaan:
- Alle bruggen en sluizen in Flevoland op afstand te kunnen bedienen
- De achterstand op de rest van Nederland op het gebied van zakelijk glasvezel in te halen en hiermee het vestigingsklimaat voor bedrijven aantrekkelijker te maken.
- Het aansluiten van particulieren , ook in de buitengebieden, op het glasvezelnetwerk gemakkelijker te maken.

Ook een aantal recreatiebedrijven hebben zich bij het project aangesloten zodat zelfs toeristen straks van het super snelle internet en de andere diensten over glasvezel kunnen genieten.


Meer nieuws...

Minder graafschades bij aanleg glasvezelnetwerk KPN in de toekomst

De grond in Nederland ligt vol met verschillende soorten netwerken bestaande uit kabels en leidingen. Denk hierbij aan koperdraden, eleltriciteitskabels, gasleidingen, waterleidingen en glasvezelka…

Komt er E-Fiber glasvezel in Zundert?

Net als in Etten-Leur is netwerkbeheerder E-Fiber bereid gevonden om een grote investering te doen en zo glasvezelinternetmogelijk te maken in Zundert.
Hiervoor werd ook in Zundert een vraagbundel…

Etten-Leur nog even in de wacht voor glasvezel E-Fiber

De deadline voor de vraagbundeling in Etten-Leur verliep op 1 februari. Nu is het nog even wachten op een definitief “ja” vanuit netwerkbeheerder E-Fiber voordat er daadwerkelijk glasvezel aangeleg…

Den Bosch krijgt glasvezel

In Den Bosch west is KPN NetwerkNL begonnen met de aanleg van haar glasvezelnetwerk. Het plaatsen van de aansluiting in de meterkast is tijdens deze aanleg gratis. Tevens hoef je om een aansluiting…

Volg ons op social media