Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

22 december 2010, door Frank Wiegmans

Heel Flevoland aan glasvezel?

Op initiatief van de provincie gaat de aanleg van een glasvezel ‘hoofdroute’ van start. Een eerdere poging hiertoe in 2007 mislukte destijds door de hoge kosten die de aanleg van glasvezel in het fysiek en geografisch lastige gebied met zich meebrengt.

De bedoeling van de provincie is om in 2014 een glasvezel ‘backbone’ gereed te hebben door de gehele provincie Flevoland.

De provincie hoopt met de aanleg van deze ‘backbone’ een aantal vliegen in één klap te slaan:
- Alle bruggen en sluizen in Flevoland op afstand te kunnen bedienen
- De achterstand op de rest van Nederland op het gebied van zakelijk glasvezel in te halen en hiermee het vestigingsklimaat voor bedrijven aantrekkelijker te maken.
- Het aansluiten van particulieren , ook in de buitengebieden, op het glasvezelnetwerk gemakkelijker te maken.

Ook een aantal recreatiebedrijven hebben zich bij het project aangesloten zodat zelfs toeristen straks van het super snelle internet en de andere diensten over glasvezel kunnen genieten.


Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media