Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

22 december 2010, door Frank Wiegmans

Heel Flevoland aan glasvezel?

Op initiatief van de provincie gaat de aanleg van een glasvezel ‘hoofdroute’ van start. Een eerdere poging hiertoe in 2007 mislukte destijds door de hoge kosten die de aanleg van glasvezel in het fysiek en geografisch lastige gebied met zich meebrengt.

De bedoeling van de provincie is om in 2014 een glasvezel ‘backbone’ gereed te hebben door de gehele provincie Flevoland.

De provincie hoopt met de aanleg van deze ‘backbone’ een aantal vliegen in één klap te slaan:
- Alle bruggen en sluizen in Flevoland op afstand te kunnen bedienen
- De achterstand op de rest van Nederland op het gebied van zakelijk glasvezel in te halen en hiermee het vestigingsklimaat voor bedrijven aantrekkelijker te maken.
- Het aansluiten van particulieren , ook in de buitengebieden, op het glasvezelnetwerk gemakkelijker te maken.

Ook een aantal recreatiebedrijven hebben zich bij het project aangesloten zodat zelfs toeristen straks van het super snelle internet en de andere diensten over glasvezel kunnen genieten.


Meer nieuws...

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Welke providers verhogen de prijzen binnenkort?

In deze tijd zijn we misschien met hele andere dingen druk dan we gewend zijn en vergeten we af en toe welke dag, laat staan welke maand het is, maar het is al weer bijna 1 juli en dat is (bijna tr…

Volg ons op social media