Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

20 december 2010, door Glasvezel Nieuws

Glazen Huis bouwt opnieuw op Eurofiber

Ook dit jaar is de 3FM Serious Request-uitzending van 18 december tot en met kerstavond live te volgen vanuit het Glazen Huis. Traditiegetrouw stelt Eurofiber de glasvezelverbinding ter beschikking waarover beeld en geluid naar Hilversum gaan voor uitzending. Deze keer ontsluit Eurofiber niet alleen het Glazen Huis, dat in het centrum van Eindhoven staat, maar ook een naastgelegen hotel. Hierin is een professioneel callcenter ingericht voor het verwerken van de vele aanvragen en donaties. De verbinding van Eurofiber, van twee maal 1 Gbps biedt ruim voldoende bandbreedte om alle activiteiten voor 3FM Serious Request in goede banen te leiden. Atilla Meijs is managing director van Corrino Media Group en al sinds de eerste editie betrokken bij de productie en uitzending van 3FM Serious Request. Hij vertelt: “Er wordt meer dan 145 uur live radio en televisie gemaakt vanuit het Glazen Huis en de uitzending mag geen moment uitvallen. Betrouwbaarheid staat daarom voorop, naast bandbreedte. De productie van 3FM Serious Request is technisch enorm ingewikkeld. Normaal gesproken zouden we voor alle live audio- en videoverbindingen meerdere satellietwagens en ISDN-lijnen nodig hebben. Eurofiber maakt het samen met United Broadcasting en Cisco mogelijk om al het beeld en geluid via één glasvezelverbinding te laten lopen. Maar diezelfde verbinding biedt ons bijvoorbeeld ook supersnel toegang tot ons kantoornetwerk vanuit Eindhoven.”Met de glasvezelverbinding levert Eurofiber voor de vierde keer een bijdrage aan 3FM Serious Request. De gezamenlijke actie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis staat dit jaar in het teken van kinderen die door aids hun ouders verloren. Met 3FM Serious Request willen 3FM en het Rode Kruis deze kinderen hun toekomst teruggeven. Steeds meer bedrijven ondersteunen 3FM Serious Request niet alleen met geldelijke donaties, maar ook door gratis diensten zoals internet, telefonie en apparatuur te leveren. Daarmee wordt de organisatie van de actie steeds professioneler. Een betrouwbare en snelle datacommunicatieverbinding is meer dan ooit onontbeerlijk om voor deze actie

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Volg ons op social media