Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

09 december 2010, door Glasvezel Nieuws

Opta en KPN naar rechter om zakelijke WBA korting

Opta heeft op 25 november een last onder dwangsom opgelegd om KPN te dwingen te stoppen met een kortingsactie voor hoge kwaliteit breedbandtoegang. De termijn voor de last liep op 3 december af, zonder dat KPN de actie introk. Het gaat om de op 17 maart gelanceerde kortingsactie voor WBA (Wholesale broadband access). De actie geldt voor elke nieuwe WBT-lijn die wordt afgenomen bij KPN. Maar: niet alle WBT-afnemers die een nieuwe WBT-lijn afnemen van KPN komen in aanmerking voor de lagere actietarieven, stelt Opta. De kortingen gelden alleen voor nieuwe lijnen die voorheen niet door het wholesalebedrijf van KPN werden geleverd aan een retailbedrijf van KPN of een retailbedrijf van derden. Volgens Opta is de actie in strijd met artikelen 1 en 3 van de non-discriminatieverplichting voor KPN. KPN heeft bij de rechtbank om een voorlopige voorziening gevraagd. Tot de uitspraak in die procedure zal Opta de 450.000 euro niet opeisen.

Lees verder

Meer nieuws...

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Welke providers verhogen de prijzen binnenkort?

In deze tijd zijn we misschien met hele andere dingen druk dan we gewend zijn en vergeten we af en toe welke dag, laat staan welke maand het is, maar het is al weer bijna 1 juli en dat is (bijna tr…

Volg ons op social media