Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

09 december 2010, door Glasvezel Nieuws

Opta en KPN naar rechter om zakelijke WBA korting

Opta heeft op 25 november een last onder dwangsom opgelegd om KPN te dwingen te stoppen met een kortingsactie voor hoge kwaliteit breedbandtoegang. De termijn voor de last liep op 3 december af, zonder dat KPN de actie introk. Het gaat om de op 17 maart gelanceerde kortingsactie voor WBA (Wholesale broadband access). De actie geldt voor elke nieuwe WBT-lijn die wordt afgenomen bij KPN. Maar: niet alle WBT-afnemers die een nieuwe WBT-lijn afnemen van KPN komen in aanmerking voor de lagere actietarieven, stelt Opta. De kortingen gelden alleen voor nieuwe lijnen die voorheen niet door het wholesalebedrijf van KPN werden geleverd aan een retailbedrijf van KPN of een retailbedrijf van derden. Volgens Opta is de actie in strijd met artikelen 1 en 3 van de non-discriminatieverplichting voor KPN. KPN heeft bij de rechtbank om een voorlopige voorziening gevraagd. Tot de uitspraak in die procedure zal Opta de 450.000 euro niet opeisen.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media