Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

19 oktober 2016, door Glasvezel Nieuws

Subsidieregeling snel internet van start

De subsidieregeling ‘Snel internet Groningen’ is vanaf 12 oktober in werking. De provincie Groningen stelt 30 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van snel internet op het platteland. De Economic Board Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen dragen ook elk vijf miljoen euro bij. Van het totaalbedrag is 10 miljoen euro speciaal bestemd voor het aardbevingsgebied. Telecomaanbieders en bewonersinitiatieven kunnen inschrijven op de subsidieregeling. De subsidieregeling is bedoeld voor ondernemers en bewonersinitiatieven die voor een groot aantal adressen tegelijk snel internet in de provincie willen aanleggen in gebieden waar nog geen snel internet beschikbaar is. Met de regeling kunnen Groningers die buiten de stad wonen ook profiteren van de voordelen van een snelle internetverbinding. Het doel is dat eind 2018 alle inwoners van de provincie kunnen beschikken over snel internet. Toegang tot snel internet is van groot belang voor de leefbaarheid in de provincie Groningen. Nu hebben naar schatting 20.000 inwoners en bedrijven in de provincie nog geen toegang tot snel internet. Ondernemers, scholieren en zorgaanbieders hebben steeds meer een snelwerkende internetaansluiting nodig om goed te kunnen werken. Nu komt het voor dat ondernemers hun werk niet goed kunnen doen of scholieren hun huiswerk niet kunnen maken omdat het internet te traag is. Door ook op het platteland snel internet aan te bieden, blijft de hele provincie een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken. 

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media