Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

03 december 2010, door Glasvezel Nieuws

'Hong Kong beste prijs-kwaliteitverhouding internet'

Inwoners van Hong Kong krijgen de beste prijs-kwaliteitverhouding bij hun breedband-internetverbinding. Dat schrijft Point Topic in een analyse op basis van de mondiale studie ‘Broadband Tariff Benchmarks  Q3 2010’. Gemiddeld betalen internetgebruikers in Hong Kong 0,028 US dollar (0,0215 euro) per MB. Singapore dringt voor het eerst de top10 binnen met 0,271 US dollar per MB (0,21 euro). Negen van de tien beste prijs-kwaliteit abonnementen worden aangeboden op basis van glasvezel of een combinatie waarbij glasvezel een belangrijk deel uitmaakt van de local loop. Uitzondering is Duitsland, waar Unity Media een zeer concurrerend abonnement op basis van coax aanbiedt. Hoewel de prijs-kwaliteit verhouding sterk be├»nvloed kan worden door nieuwe tarieven of een upgrade van het netwerk van een operator, signaleert Point Topic wel een stabilisatie van prijzen wereldwijd.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media