Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

30 november 2010, door Glasvezel Nieuws

2 miljard mensen hebben toegang tot mobiel breedband

Wereldwijd zijn er meer dan 500 3G-netwerken actief of worden op korte termijn geactiveerd. Hetzelfde geldt voor zo’n 300 WiMax- en LTE-netwerken. Dat concludeert ABI Research op basis van eigen onderzoek. Ruim 2 miljard mensen hebben hiermee toegang tot mobiele datadiensten. In West-Europa heeft bijna 82 procent van de populatie toegang tot 3G, terwijl dit percentage in de Asia-Pacific regio op 12 ligt. Dit laatste percentage zal de komende jaren sterk stijgen, nu Chinese en Indiase operators werk maken van 3G-uitrol, zegt ABI Research. Een andere tendens die het ondezoeksbureau ziet is het delen van 3G-netwerkinfrastructuren in de meer volwassen markten. Het geeft SFR, Orange en Bouygues in Frankrijk en T-Mobile en Orange in Engeland als voorbeeld.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media