Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

30 november 2010, door Glasvezel Nieuws

2 miljard mensen hebben toegang tot mobiel breedband

Wereldwijd zijn er meer dan 500 3G-netwerken actief of worden op korte termijn geactiveerd. Hetzelfde geldt voor zo’n 300 WiMax- en LTE-netwerken. Dat concludeert ABI Research op basis van eigen onderzoek. Ruim 2 miljard mensen hebben hiermee toegang tot mobiele datadiensten. In West-Europa heeft bijna 82 procent van de populatie toegang tot 3G, terwijl dit percentage in de Asia-Pacific regio op 12 ligt. Dit laatste percentage zal de komende jaren sterk stijgen, nu Chinese en Indiase operators werk maken van 3G-uitrol, zegt ABI Research. Een andere tendens die het ondezoeksbureau ziet is het delen van 3G-netwerkinfrastructuren in de meer volwassen markten. Het geeft SFR, Orange en Bouygues in Frankrijk en T-Mobile en Orange in Engeland als voorbeeld.

Lees verder

Meer nieuws...

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Welke providers verhogen de prijzen binnenkort?

In deze tijd zijn we misschien met hele andere dingen druk dan we gewend zijn en vergeten we af en toe welke dag, laat staan welke maand het is, maar het is al weer bijna 1 juli en dat is (bijna tr…

Volg ons op social media