Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

30 november 2010, door Glasvezel Nieuws

Minister Verhagen: geen overheidsgeld voor breedbandinfrastructuren

Tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van EL&I heeft minister Verhagen zich schriftelijk uitgesproken over de mogelijke inzet van overheidsgeld ter stimulering van breedbandinfrastructuren. Naar zijn mening staat Nederland er goed voor en is er geen overheidsgeld nodig: “De inzet van de Europese Structuurfondsen voor de periode 2007-2013 is vastgelegd in het Nationaal Strategisch Referentiekader van september 2006. In dit Referentiekader, waarin wordt onderzocht hoe de Structuurfondsen het beste benut kunnen worden ter versterking van de Nederlandse concurrentiekracht, kwam naar voren dat breedband internet één van de sterktes is van het Nederlandse ondernemingsklimaat. Omdat Nederland al voorop loopt, is samen met de regio’s besloten dat structuurfondsen worden ingezet op de prioriteiten innovatie, attractieve regio’s en attractieve steden, waarbinnen geen speciale aandacht wordt geschonken aan de nog verdere verbetering van breedband. (….) Het kabinet is niet voornemens om nationaal geld voor breedband beschikbaar te stellen.”

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media