Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

16 juni 2016, door Glasvezel Nieuws

DSL: sneller internet, maar niet iedereen profiteert

Sinds juli 2015 is de internetsnelheid van DSL aanzienlijk verbeterd. De Consumentenbond vindt dit een positieve ontwikkeling, maar betreurt het dat nog steeds 34% van de huishoudens met DSL langzaam internet (tot 25 Mbps) heeft.Uit steekproeven van de Consumentenbond blijkt dat vooral huishoudens die al snel internet via DSL konden afnemen, erop vooruit zijn gegaan. Zo kreeg 80% van de huishoudens die al een internetsnelheid van 50-99 Mbps haalden een snelheidsverbetering. Maar van de huishoudens met langzaam internet (1-24 Mbps) kreeg slechts iets meer dan 30% een hogere snelheid. Een belangrijke reden voor het achterblijven van upgrades voor de huishoudens met lage snelheden, is dat veel van die huishoudens in de buitengebieden liggen. In deze gebieden is het (relatief) kostbaarder om investeringen te doen in het DSL-netwerk. De Consumentenbond deed in juli 2015, december 2015 en mei 2016 steekproeven op 20.000 plekken in Nederland met daarbinnen ruim 250.000 adressen. In september 2015 liet onderzoek van de Consumentenbond zien dat consumenten te weinig echte keuze hebben in snel internet. Slechts 23% van de Nederlanders kon toen kiezen uit minimaal 3 aanbieders van internet met een snelheid van ten minste 30 Mbps.

 

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media