Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

02 juni 2016, door Glasvezel Nieuws

Een op elke drie Nederlandse huishoudens heeft glasvezelaansluiting

De Nederlandse FTTH markt groeide in 2015 met 200.000 aansluitingen, waarbij Reggefiber 80 procent voor zijn rekening neemt. De groei vertraagde aanzienlijk ten opzichte van 2014, toen er meer dan 400.000 aansluitingen bij kwamen. Eind december bedroeg het aantal FTTH homes passed 2,51 miljoen, volgens het jaarlijkse FTTH rapport van Telecompaper. In het afgelopen jaar werd een aantal mijlpalen bereikt. Zo beschikt nu één op de drie Nederlandse huishoudens over een glasvezelaansluiting. In 227 gemeenten bestaan er FTTH-aansluitingen. In maart 2016 waren er 1 miljoen gebruikers van de aansluitingen.Ondanks een vertraging in FTTH-uitrol vergeleken met 2014, constateert Telecompaper groei in elke provincie. Flevoland loopt voorop: hier beschikt meer dan 90 procent van alle adressen over een glasvezelaansluiting. Telecompaper verwacht verder dat het aantal FTTH-homes passed blijft groeien tot zo’n 3,8 miljoen in 2020, ofwel een penetratie van 47 procent.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media