Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

20 mei 2016, door Glasvezel Nieuws

Financiering voor Stichting Glasvezel de Wolden in zicht

Rendo, Gemeente de Wolden en de provincie Drenthe hebben vandaag afgesproken dat zij samen bereid zijn 16 miljoen te investeren in een lening aan Stichting Glasvezel de Wolden. De komende weken werken de drie financierende partijen toe naar definitieve besluitvorming over de manier van financieren. Voorgesteld wordt dat Rendo en Gemeente de Wolden een lening ter beschikking stellen van ieders 3,5 miljoen en de provincie Drenthe 9 miljoen.  Na een definitief besluit van de drie partijen kan het bewonersinitiatief Stichting Glasvezel de Wolden overgaan tot de daadwerkelijke aanleg van breedband in de gemeente.Eddy Veenstra (Directeur Rendo), Wethouder Jan ten Kate (gemeente De Wolden) en gedeputeerde Henk Jumelet (Provincie Drenthe) zeggen hierover het volgende: “Stichting Glasvezel de Wolden heeft vandaag laten weten dat zij het aantal abonnementen in het pilotgebied, dat nodig is voor een sluitende businesscase, behaald hebben. Een belangrijke stap in de richting van het uiteindelijk ontsluiten van 11.000 aansluitingen in De Wolden. Vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Door als financierende partijen samen met inwoners de handen ineen te slaan zetten we samen een grote stap voorwaarts ten behoeve van de economische ontwikkeling en leefbaarheid .”

 

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media