Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

25 november 2010, door Glasvezel Nieuws

EC zet deur open naar managed services op internet

De Europese Commissie komt in het voorjaar met een aanbeveling over investeringen in breedband. De ambities voor breedband zijn groot en om de benodigde investeringen te laten komen moet het bedrijven worden toegestaan om nieuwe modellen te ontwikkelen, waaronder managed services en betalen per megabyte. Voor de breedbandplannen van de Europese Commissie zijn tientallen miljarden euro’s nodig. Anthony Whelan, hoofd van de staf van eurocommissaris Neelie Kroes, zei in een speech op de Digiworld Summit in Montpellier op 17 november dat investeringen moeten gedeeld worden door industrie, consument en overheden. Extra regulering moet dat niet in de weg staan. Over netneutraliteit zegt Whelan dat "we moeten vermijden dat regulering op het gebied van universele toegang investeerders afschrikt. We moeten de markt toestaan om innovatieve verdienmodellen te ontwikkelen, natuurlijk ook met managed services, die zorgen voor efficiĆ«nt gebruik van middelen en nieuwe kansen bieden voor de markt.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media