Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

15 april 2016, door Glasvezel Nieuws

Snel internet op platteland Utrecht

Commissieleden van RGW en de Gedeputeerde zijn het er over eens dat snel internet een basisbehoefte is geworden en bijvoorbeeld voor bedrijven in het buitengebied van levensbelang is. Bureau Dialogic heeft een rapport gemaakt waarin gebieden zonder snelle internet-verbinding staan, wat er mogelijk is om breedbandverbindingen aan te leggen, hoe dat gefinancierd zou kunnen worden en er is onderzocht of er andere alternatieven zijn voor glasvezel. Er zijn in de commissie vooral twijfels geuit over de rol van de provincie in dit vraagstuk en of eventuele financiering door de provincie niet ten koste gaat van andere investeringen in het platteland. De verantwoordelijkheid van gemeenten en netbeheerders moet verder worden onderzocht, vinden de commissieleden.

 

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media