Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

23 november 2010, door Frank Wiegmans

Voorlopig succes voor Reggefiber en KPN

Kabelaars UPC en Ziggo zijn er voorlopig niet in gelukt om de joint venture tussen Reggefiber en KPN, en daarmee het glasvezelproject, te ondermijnen. De Kabelaars zijn bang dat KPN met de aanleg van het glasvezelnetwerk, 2 van de 3 infrastructuren (glasvezel en het kopernet) in handen zal krijgen en willen daarom dat de toestemming van de NMa door de rechter vernietigd wordt. Volgens de rechter zal het kopernet echter vervallen door de komst van het nieuwe glasvezelnetwerk, en hij stelde de NMa hierbij dan ook in haar gelijk. Een voorlopige overwinning dus ook voor Reggefiber en KPN.

De rechter eist van de NMa nog wel een duidelijke motivering over bijvoorbeeld de waarborg van de kwaliteit over het glasvezelnetwerk. Dit alles met het oog op eerlijke concurrentie over het glasvezelnetwerk. De NMa heeft hiervoor 6 weken de tijd gekregen. Hierna mogen de andere partijen hun reactie hierop geven. 


Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media