Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

23 november 2010, door Frank Wiegmans

Voorlopig succes voor Reggefiber en KPN

Kabelaars UPC en Ziggo zijn er voorlopig niet in gelukt om de joint venture tussen Reggefiber en KPN, en daarmee het glasvezelproject, te ondermijnen. De Kabelaars zijn bang dat KPN met de aanleg van het glasvezelnetwerk, 2 van de 3 infrastructuren (glasvezel en het kopernet) in handen zal krijgen en willen daarom dat de toestemming van de NMa door de rechter vernietigd wordt. Volgens de rechter zal het kopernet echter vervallen door de komst van het nieuwe glasvezelnetwerk, en hij stelde de NMa hierbij dan ook in haar gelijk. Een voorlopige overwinning dus ook voor Reggefiber en KPN.

De rechter eist van de NMa nog wel een duidelijke motivering over bijvoorbeeld de waarborg van de kwaliteit over het glasvezelnetwerk. Dit alles met het oog op eerlijke concurrentie over het glasvezelnetwerk. De NMa heeft hiervoor 6 weken de tijd gekregen. Hierna mogen de andere partijen hun reactie hierop geven. 


Meer nieuws...

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Welke providers verhogen de prijzen binnenkort?

In deze tijd zijn we misschien met hele andere dingen druk dan we gewend zijn en vergeten we af en toe welke dag, laat staan welke maand het is, maar het is al weer bijna 1 juli en dat is (bijna tr…

Volg ons op social media