Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

22 november 2010, door Glasvezel Nieuws

SARA breekt record met meervoudig 40 Gigabit Et

SARA en haar partners Extreme Networks en Mellanox hebben tijdens de jaarlijkse Supercomputing-conference SC10 in New Orleans een demonstratie gegeven waarbij wetenschappelijke visualisatiedata op de Nederlandse stand vanaf één enkele server met gemiddeld 43 Gbit/seconde over een netwerk werd verstuurd. Tijdens de transfer werden pieken gemeten van meer dan 55 Gbit/seconde. De demonstratie toont wederom het resultaat van innovatief netwerkonderzoek & laat zien hoe ultra-hoge resolutie gegevens op een schaalbare manier kunnen worden getransporteerd tussen “commodity” systemen. De visualisatie betrof data afkomstig van het astrofysicaproject CosmoGrid.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media