Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

25 februari 2016, door Glasvezel Nieuws

Marktonderzoek Breedband Achterhoek springplank voor Nederland

PPM Oost, de participatiemaatschappij van Oost Nederland, onderzoekt of bedrijven geïnteresseerd zijn om snel internet aan te leggen in de buitengebieden van Gelderland. De Achterhoekse gemeenten en de provincie wachten met spanning de uitkomsten van het onderzoek af. Bij een positief resultaat komt de aanleg van breedband in het buitengebied van de Achterhoek dichterbij. De resultaten komen in april naar buiten.  De Achterhoekse gemeenten zijn enthousiast over het onderzoek. ‘Na de problemen met de wetgeving rond staatssteun en marktwerking zijn we op zoek naar een samenwerking met de markt. PPM Oost is een goede partij hierin. Het is goed dat we weer een stap verder komen.’ zegt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. PPM Oost komt in april met de resultaten van het marktonderzoek. Dan wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn en worden de gevolgen voor de Achterhoek duidelijk. Gemeenten en provincie werken sinds 2014 aan de digitale bereikbaarheid van het buitengebied in de Achterhoek. Directe financiering liep stuk op de wetgeving rond marktwerking en staatssteun. De bereikbaarheid is belangrijk voor de bewoners en voor de economische ontwikkeling van het gebied. Zo wil de Achterhoek meer inzetten op smart industrie. Snel internet is daarvoor van belang.PPM Oost investeert via Topfonds Gelderland in commerciële bedrijven die zich opstellen als trekkers van de regionale economie. Topfonds Gelderland is een investeringsfonds van de provincie Gelderland en PPM Oost. Het marktonderzoek bekijkt of commerciële telecombedrijven het zinvol vinden via zo’n fonds aan hun kapitaal te komen. PPM Oost kijkt naar verschillende structuren en combinaties en houdt nu orienterende gesprekken met verschillende marktpartijen.

 

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media