Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

20 januari 2016, door Glasvezel Nieuws

Nieuwe kabelmodems leveren tot 10 Gbps

CableLabs heeft de eerste vijf kabelmodems gecertificeerd die voldoen aan de DOCSIS 3.1 specificaties. Daarmee zijn downloadsnelheden van 10 Gbps mogelijk. Uploadsnelheden kunnen maximaal 1 Gbps bereiken. Dat de kabelmodems het aankunnen betekent nog niet dat kabelexploitanten deze snelheden ook leveren aan consumenten en bedrijven. Het Amerikaanse Comcast, dat voorop loopt met de invoering, heeft plannen om premium-klanten 1 Gbps te bieden in een beperkt aantal staten.

 

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media