Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

18 november 2010, door Glasvezel Nieuws

Nederland op plaats vijf op het gebied van downloadsnelheid

Technologiewebsite Royal Pingdom heeft een lijst gepubliceerd met gemiddelde downloadsnelheden in verschillende landen van de wereld. De lijst is gebaseerd op de meetresultaten van CDN provider Akamai. Royal Pingdom maakte gebruik van data uit Q2 2010. Zuid- Korea stond bovenaan met een geleverde snelheid van 16,63 MB per seconde. Hong Kong (8,57 MBps) had een tweede plek en Japan (8,03 MBps) kwam op de derde plaats. Nederland komt op een vijfde plaats met een gemiddeld gemeten downloadsnelheid van 5,5 MB per seconde. De gemiddelde downloadsnelheid van alle vijftig landen bij elkaar was 1,8 MB per seconde.

Lees verder

Meer nieuws...

Mijlpaal voor E-Fiber

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizen…

Aanleg glasvezelnetwerk in Tiel is gestart

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.
Toekomstbestendig in…

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluit…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur …

Volg ons op social media