Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

21 september 2012, door Samantha

Glasvezel in Apeldoorn op losse schroeven

 

Het ziet er naar uit dat Apeldoorn niet voorzien zal worden van een supersnel toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Reggefiber, het bedrijf verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de nieuwbouwwijk Zuidbroek , dreigt voor de rest van Apeldoorn de stekker eruit te trekken.

Eind 2011 kreeg een groep enthousiaste Apeldoorners het idee dat Apeldoorn niet achter mocht blijven in de uitrol van glasvezel, en Apeldoorn klaar was voor een volgende generatie communicatie en media netwerk. Om dit onder de aandacht van de inwoners van Apeldoorn te brengen werd de initiatiefgroep FiberApeldoorn opgericht. Met het Rijssense bedrijf Reggefiber, dat naast de Apeldoornse wijk Zuidbroek ook Amersfoort, Deventer, Twello en andere omliggende plaatsen heeft voorzien van glasvezel, werden er verregaande gesprekken gevoerd om glasvezel naar geheel Apeldoorn te halen. Door de initiatiefgroep werd een drukbezochte site opgezet, diverse keren is er in de media aandacht geweest, contacten in de politiek werden gezocht. Er werd zelfs concreet over een eerste wijk gesproken, waar verdere uitrol zou plaatsvinden. Reggefiber en Apeldoorn leken er klaar voor te zijn.

Nu, in het najaar van 2012, lijkt dat echter allemaal verspilde energie. Reggefiber lijkt het project, volgens eigen zeggen vanwege financiële onzekerheden in de markt, in de ijskast te gaan leggen. Eerder al werd het toegezegde project “Schatkamer van Zuid” afgeblazen. Reggefiber wijst hier op de tegenvallende hoeveelheid woningen en de aanwezigheid van een eerdere glasvezel tot in de wijk proef van KPN in 2009 in Apeldoorn-Zuid. Vreemd genoeg gaat Reggefiber gewoon verder met de aanleg van glasvezel in andere plaatsen in Nederland en zelfs in dorpen rondom Apeldoorn (Vaassen, Epe, Oene en Emst).

FiberApeldoorn is teleurgesteld dat Reggefiber zo plotseling middels een e-mail de stekker uit Apeldoorn getrokken heeft en zo met het initiatief en de initiatiefgroep omgaat. Wij vragen ons af of ’de markt’ de werkelijke reden is, gezien de eerder genoemde projecten wel doorgaan. De hoop van de initiatiefgroep is nu gevestigd op de Apeldoornse politiek en andere glasvezel aanleggende partijen zoals investeringsfonds CIF. Als er nu niet voor glasvezel gekozen wordt zal dat gevolgen hebben voor bedrijvigheid, huisvesting, zorg op afstand en technologische vooruitgang. Uit de vele reacties die wij kregen bleek dat er zeker animo was voor glasvezel in geheel Apeldoorn. Door he t uitblijven van concurrentie zal er ook geen prikkel zijn voor UPC en KPN om de prijzen te verlagen en het netwerk te verbeteren.

Op de website  is alles te vinden over glasvezel in Apeldoorn.

Bron: Apeldoorndirect.nl

  


Meer nieuws...

Ook 1 Gbps internetsnelheid voor KPN

Internetsnelheden van 1 Gbps
Internetsnelheden van 1 Gbps kennen we al van providers als Tweak en Delta. Daarnaast hadden providers als T-Mobile en Caiway al snelheden van 700+ Mbps. In het geva…

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldin…

Meer dan 3.000.000 glasvezelaansluitingen in Nederlnd

Op 9 februari jongstleden bereikte het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland de grens van 3.000.000.
 
Waar de aanleg van het glasvezelnetwerk in Nederland op gang gebracht werd door Re…

KPN breidt glasvezelaanbod uit met 200Mbit/s-abonnement

KPN biedt tegenwoordig voor glasvezel ook een 200Mbit/s-optie aan, dit naast de bestaande 100Mbit/s- en 500Mbit/s-abonnementen . De snelheid komt beschikbaar voor een meerprijs van 8,99 euro p…

Volg ons op social media