Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

21 september 2012, door Samantha

Glasvezel in Apeldoorn op losse schroeven

 

Het ziet er naar uit dat Apeldoorn niet voorzien zal worden van een supersnel toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Reggefiber, het bedrijf verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de nieuwbouwwijk Zuidbroek , dreigt voor de rest van Apeldoorn de stekker eruit te trekken.

Eind 2011 kreeg een groep enthousiaste Apeldoorners het idee dat Apeldoorn niet achter mocht blijven in de uitrol van glasvezel, en Apeldoorn klaar was voor een volgende generatie communicatie en media netwerk. Om dit onder de aandacht van de inwoners van Apeldoorn te brengen werd de initiatiefgroep FiberApeldoorn opgericht. Met het Rijssense bedrijf Reggefiber, dat naast de Apeldoornse wijk Zuidbroek ook Amersfoort, Deventer, Twello en andere omliggende plaatsen heeft voorzien van glasvezel, werden er verregaande gesprekken gevoerd om glasvezel naar geheel Apeldoorn te halen. Door de initiatiefgroep werd een drukbezochte site opgezet, diverse keren is er in de media aandacht geweest, contacten in de politiek werden gezocht. Er werd zelfs concreet over een eerste wijk gesproken, waar verdere uitrol zou plaatsvinden. Reggefiber en Apeldoorn leken er klaar voor te zijn.

Nu, in het najaar van 2012, lijkt dat echter allemaal verspilde energie. Reggefiber lijkt het project, volgens eigen zeggen vanwege financiële onzekerheden in de markt, in de ijskast te gaan leggen. Eerder al werd het toegezegde project “Schatkamer van Zuid” afgeblazen. Reggefiber wijst hier op de tegenvallende hoeveelheid woningen en de aanwezigheid van een eerdere glasvezel tot in de wijk proef van KPN in 2009 in Apeldoorn-Zuid. Vreemd genoeg gaat Reggefiber gewoon verder met de aanleg van glasvezel in andere plaatsen in Nederland en zelfs in dorpen rondom Apeldoorn (Vaassen, Epe, Oene en Emst).

FiberApeldoorn is teleurgesteld dat Reggefiber zo plotseling middels een e-mail de stekker uit Apeldoorn getrokken heeft en zo met het initiatief en de initiatiefgroep omgaat. Wij vragen ons af of ’de markt’ de werkelijke reden is, gezien de eerder genoemde projecten wel doorgaan. De hoop van de initiatiefgroep is nu gevestigd op de Apeldoornse politiek en andere glasvezel aanleggende partijen zoals investeringsfonds CIF. Als er nu niet voor glasvezel gekozen wordt zal dat gevolgen hebben voor bedrijvigheid, huisvesting, zorg op afstand en technologische vooruitgang. Uit de vele reacties die wij kregen bleek dat er zeker animo was voor glasvezel in geheel Apeldoorn. Door he t uitblijven van concurrentie zal er ook geen prikkel zijn voor UPC en KPN om de prijzen te verlagen en het netwerk te verbeteren.

Op de website  is alles te vinden over glasvezel in Apeldoorn.

Bron: Apeldoorndirect.nl

  


Meer nieuws...

Van 0 naar 2 glasvezelnetwerken in Weststellingwerf

De poging van de gemeente om Glasvezel Buitenaf en Breedband Noord samen te laten werken bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Weststellingwerf heeft helaas niet gebaat. De partijen kwamen er s…

Regio Rivierenland mag door met glasvezelnetwerk buitengebied

In het kort geding dat Glasvezel Buitenaf had aangespannen tegen Regio Rivierenland, aangaande de aanleg van van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van bovengenoemde regio.
Volgens Glasvezel…

T-Mobile verandert aanbod

Afgelopen week heeft T-Mobile haar aanbod voor Thuis internet aangepast. Zowel op DSL als op de verschillende glasvezelnetwerken; Reggefiber/KNP NetwerkNL, Hun eigen ODF en het het VWT netwerk in D…

Twee glasvezelnetwerken West Maans en Waal

Dat de komst van een glasvezelnetwerk niet altijd goed nieuws is bewijst de situatie in West Maas en Waal op dit moment.
Bij een eerdere openbare aanbesteding voor de aanleg van de gemeenten in de…

Volg ons op social media