Zwakheid ontdekt in Telenet-modems

Frank
1 november 2014
Een hacker heeft een methode gevonden om bij een bepaald modem van de Belgische telco Telenet de standaard-Wifi wachtwoorden te achterhalen. De gegenereerde wachtwoorden zijn namelijk afhankelijk van het SSID. Het beveiligingsprobleem werd gevonden door Telenet-abonnee Vic Delorge, die zijn bevindingen uit de doeken deed in een post op het forum Userbase. Wanneer een gebruiker een 'kwetsbare' modem gebruikt en zijn wachtwoord en netwerknaam niet heeft aangepast, is hij kwetsbaar.