'Ziggo valt af voor frequentieveiling'

Frank
13 maart 2012
Volgens Telecompaper is het nog maar zeer de vraag of Ziggo nog gaat deelnemen aan de komende frequentieveiling. Uit het prospectus voor de beursgang wijst niets er op dat Ziggo spectrum nodig heeft. Kort gezegd: het kabelbedrijf gaat mobiele diensten aanbieden via Wifi. Het netwerk wordt opgebouwd uit modems bij de klanten en het kabelnetwerk doet dienst als 'backhaul'. Ziggo gaat zijn bestaande diensten ook over mobiel aanbieden. Voor alle mobiele diensten die niet geleverd kunnen worden, omdat de gebruiker zich buiten het bereik van een persoonlijke of publieke WiFi-hotspot bevindt, maakt Ziggo gebruik van het netwerk van derden. Daartoe heeft het een MVNO-deal gesloten met Vodafone.