Kennisbank

Nieuws

Ziggo doet upgrade naar Gigabit internet

Frank
6 januari 2020

Voortzetting netwerk opwaardering

Het komende jaar gaat VodafoneZiggo stug door met de opwaardering van haar kabelnetwerk. Van deze opwaardering zal in de straat weinig te merken vallen. Dit komt omdat Ziggo niet de kabel s in het netwerk gaat upgraden maar de apparatuur in de wijkkast. Voor de apparatuur gaat Ziggo gebruik maken van de DOCSIS 3.1 techniek.

Voordelen netwerk upgrade

De upgrade van de techniek van het netwerk heeft meerdere voordelen.

- Hogere snelheden,

Met de nieuwe technieken gaat Ziggo een snelheid leveren van 1 Gbps download. Ten opzichte van glasvezel blijft dan alleen de uploadsnelheid nog achter, aangezien deze niet symmetrisch is. Met de DOCSIS 3.1 techniek zijn in principe downloadsnelheden mogelijk tot 10Gbps. er is dus nog ruimte ;-). En dan is ook DOCSIS 3.1 full duplex, waarmee symmetrische snelheden mogelijk zijn, reeds aangekondigd.

- Betere streaming en gaming,

Door ondersteuning van active queue management, wordt de latanency aangepakt waardoor 3r minder ertraging is bij bv gaming en (vr) streaming.

- geen graafwerkzaamheden,

Al het werk gebeurt in de wijkkasten dus de grond hoeft niet open.

- stabieler.

Het GigaNet zoals Ziggo het noemt bevat meer capaciteit. Hierdoor wordt het netwerk niet alleen sneller maar kan het ook het stijgende dataverbruik van ons consumententen beter aan waardoor er uiteindelijk waarschijnlijk ook minder storingen zullen zijn.

Ziggo en glasvezel

Voor het grootste deel van haar netwerk, het stuk tot aan de wijkkasten, maakt ziggo al gebruik van glasvezel kabels. Alleen het stuk vanuit de wijkkast tot aan de huisaansluiting is van koper/ coax kabel. Hierdoor maakt een Ziggo Thuis internet abonnee gebruik van een aansluiting die voor 97 procent bestaat. Doordat, de backbone van, het netwerk van Ziggo dus reeds uit glasvezel bestaat hoeven er bij de upgrade van het netwerk dus geen graafwerkzaamheden gedaan te worden. Een voordeel ten opzichte van de aanleg van een nieuw glasvezel netwerk.

Planning netwerk opwaardering

Een echte planning geeft Ziggo niet af op het moment. Wel is duidelijk dat de regio's Hilversum en Utrecht reeds over het GigaNet kunnen beschikken. In de regio's Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en wageningen zal nog (begin) dit jaar begonnen worden met de upgrade. Uiteindelijke doelstelling is om aan het einde van het lopende jaar iig tweederde van het Ziggo levergebied op het GigaNet te hebben draaien.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.