Kennisbank

Nieuws

Ziggo blijft groeien op de breedbandmarkt

Frank
4 april 2017

Logo Ziggo kabel internet en tvIn het laatste kwartaal van 2016 groeide de nationale breedbandmarkt met 0,7 procent naar 7,33 miljoen aansluitingen. Hiermee kwam de groei voor het hele jaar 2016 uit op 2,6 procent of 188 duizend breedbandaansluitingen. Dat blijkt uit het Dutch Broadband 2016 Q4-rapport van Telecompaper. De groei in het laatste kwartaal kwam voor rekening van glasvezel met bijna 3% en kabel met ruim 1%, terwijl DSL breedbandlijnen Geen daling wist te verkomen.

Glasvezelbreedband groeide in 2016 met ruim 15 procent naar bijna 1,1 miljoen aansluitingen. Kabel groeide met iets meer dan 2 procent naar 3,37 miljoen aansluitingen en DSL daalde met slechts 1 procent en wist uit te komen op 2,87 miljoen breedband aansluitingen. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Ziggo de grootste kabelaanbieder van Nederland, rapporteerde de grootste kwartaalgroei sinds de participatie met UPC. Aan het einde van 2013 kwam de kabelaanbieder uit op bijna 3,18 miljoen breedbandaansluitingen.  Daarmee groeide het marktaandeel naar ruim 43% in het laatste kwartaal van 2016.

Nummer twee op de breedbandmarkt KPN groeide met 2.000 nieuwe aansluitingenen verloor 0,3 procent marktaandeel. De kleinere aanbieders blijven waarschijnlijk groeien in 2017 door de komst van NLE en T-Mobile blijft zou hier een grote rol in spelen, verwacht analist Kamiel Albrecht. Het totale aantal lijnen zal dit jaar wel minder snel groeien, door toenemende marktverzadiging en een huishoudpenetratie van 94 procent. De groei was vorig jaar 2,6 procent, dit jaar waarschijnlijk 2,3 procent.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.