Kennisbank

Nieuws

Verzadiging Breedbandmarkt?

Frank
8 juni 2017

Checkinternet, vergelijk kabel, DSL en glasvezel internet.

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale groei bleef steken op 0,2 procent. De totale groei voor het jaar 2017 wordt nog wel verwacht richting de 2 procent te gaan. Dit is echter wel een stuk lager dan de groei in 2016 die op 2,6 procent uit kwam.

De belangrijkste oorzaak hiervan lijkt te zijn dat de markt behoorlijk verzadigd begint te raken; 94 procent van de huishoudens heeft nu een breedbandaansluiting.

De groei van het aantal aansluitingen is nu vooral afhankelijk van nieuwbouwprojecten, veelal glasvezelaansluitingen, en de aanleg van glasvezelnetwerken in verschillende buitengebieden. Daarbij heeft Caiway hetafgelopen jaar een groot deel van haar kabelnetwerk, geheel verglaasd.

Hoewel het aantal kabel- en DSL aansluitingen nog steeds op 1 en 2 staan is de grootste groeier toch het glasvezelnetwerk.

De grooste aanbieder van breedbandinternet is nog steeds Ziggo met haar kabel internetpakkettenop de voet gevolgd door KPN (inclusief XS4All, Telfort, OnsBrabantNet en ON).

Nieuwkomers

Ondanks dat de markt verzadigd lijkt te raken zijn er toch nog opvallende nieuwkomers te melden.

Zo heeft telecomgigant T-mobile het Thuisnternet deel van Vodafone overgenomen en stoomt zij gestaag door qua aantal abonnees, mede door een scherp aanbod.

Ook energiebedrijf NLE heeft zich sinds kort op de breedbandmarkt gestort. Het NLE aanbod is een soort licht uitgelkede versie van de KPN propositie.

Uiteraard zijn de verschillende providers en pakketten naast elkaar te zetten in onze vergelijking.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.