Kennisbank

Nieuws

T-Mobile start ook in Eindhoven met een eigen glasvezel netwerk

Frank
13 november 2020

Meer dan 99% van de bewoners en bedrijven Eindhoven is straks aangesloten op een glasvezel netwerk. In september 2020 is Primevest Capital Partners (PCP) reeds begonnen me de aanleg van de laatste wijken van de stad. T-Mobile zal dit netwerk daarna huren van PCP en haar diensten gaan leveren over het netwerk.

In samenwerking met investeerder Primevest Capital Partners en aannemer Volker Wessels Techniek (VWT) was T-Mobile al begonnen met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk in Den Haag.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in de Haagse gemeente Segbroek afgerond en is er een start gemaakt met de aanleg van het netwerk in Loosduinen.

Glasvezel Eindhoven

Eindhoven was een van de eerste grote steden waar glasvezel werd aangelegd. Ondanks dat er reeds in 2010 gestart werd met de aanleg van een glasvezelnetwerk door, destijds, Reggefiber stokte de aanleg nadat Reggefiber werd overgenomen door KPNNetwerk NL en zijn er nog steeds delen van de stad die niet aangesloten zijn op het glasvezel netwerk. KPNNetwerkNL verlegde in 2017 de focus naar de upgrade van het eigen reeds aanwezige DSL-netwerk middels "VPlus" of "Super Vectoring".

Centrum, Strijp en Gestel

Het gaat hierbij specifiek om de door KPNNetwerkNL overgeslagen wijken "Centrum", "Strijp" en "Gestel".

T-Mobile heeft nu als doel gesteld om deze resterende wijken, samen goed voor 25% van de gehele stad, aan te sluiten op een nieuw glasvezelnetwerk. Het gaat hierbij dan ook om zo'n 30.000 aansluitingen waarvan 1100 MKB en bijna 29.000 huishoudens. Gezien de omvang van dit netwerk is er ook een investering van zo'n €20.000.000 mee gemoeid.

Deze aanleg zal wederom gebeuren in samenwerking met Primevest Capital en Volker Wessels Techniek.

Aanleggebied en planning

Aangezien het een behoorlijke onderneming wordt om het netwerk in Eindhoven af te ronden zullen de werkzaamheden ook nog niet afgerond zijn in 2020 maar waarschijnlijk doorlopen tot medio 2021.

Onderstaand een kaartje met de verschillende wijken opgedeeld in delen met de verwachte maand van aanleg.

Aanleggebied en planning T-Mobile glasvezelnetwerk in Eindhoven 2020-2021
Aanleggebied en planning T-Mobile glasvezelnetwerk in Eindhoven 2020-2021

Snel en stabiel (glasvezel)netwerk cruciaal

Zeker in deze Corona tijd ook is gebleken dat een goede, snelle en stabiele internetaansluiting steeds belangrijker wordt in ons leven. Zowel voor consumenten als voor bedrijven. Om dit belang te onderstrepen komt er ook een aansluiting van het nieuwe FttH-netwerk op de Eindhoven FiberExchange en de reeds bestaande glasvezel infrastructuur van Breedband Eindhoven.

Zo kunnen naast de Regionale Zorg Infrastructuur Brabant straks een legio aan diensten aangeboden worden op het netwerk, met snelheden tot 1Gbps.

Ambitie T-Mobile

De aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk staat, uiteraard, niet op zichzelf maar past in de grotere ambitie van T-Mobile om in 2020 100.000 woningen aan te sluiten op haar glasvezelnetwerk.

Na Segbroek en Loosduinen is hiervoor nu dus Eindhoven aan de beurt. Om de aanleg snel, en met zo min mogelijk overlast voor de bewoners, te kunnen uitvoeren zal dit gedaan worden middels een reeds in Segbroek toegepaste innovatieve aanlegmethode.

Beschikbare Providers T-Mobile Netwerk

Het netwerk van KPNNetwerkNL in Eindhoven is een open netwerk dat is aangelgd volgens het p2p principe waardoor er vele providers hun diensten kunnen leveren aan de aangesloten woningen en bedrijven.

Welke providers er uiteindelijk over het nieuwe netwerk kunnen leveren is nog niet bekend. Pas werd wel bekend dat vanaf komend jaar Freedom Internet, naast T-Mobile zelf, in Den Haag over het glasvezelnetwerk van T-Mobile zal gaan leveren.

Doe om te zien of er bij jou al glasvezel ligt en welke providers bij jou hun diensten kunnen leveren even een postcodecheck!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.