Kennisbank

Nieuws

Scherpenzeel krijgt glasvezel

Frank
13 november 2020

Graafwerkzaamheden in Scherpenzeel gestart

Met het, door wethouder Gerard van Deelen, de aannemer BAM Infra Telecom en de directeur van DELTA FIBER Network, in de grond zetten van "de eerste schop" is afgelopen week de aanleg van het glasvezelnetwerk in Scherpenzeel definitief van start.

Bovenstaande gebeurde met een compacte graafmachine nadat door de gemeente en DELTA Fiber Networks een convenant was getekend met daarin de verschillende afspraken over de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Volgens de wethouder is het geweldig dat DELTA zo snel kan beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk, zeker gezien het belang van snel en stabiel internet nog duidelijker is geworden gedurende de coronacrisis. Denk hierbij aan al het thuiswerken, quarantaines en thuisscholing.

Ruim 3.800 adressen in Scherpenzeel zullen glasvezel aangelegd krijgen. Aangezien niet alle adressen al een glasvezelabonnement hebben afgesloten was het lang de vraag of de aanleg wel door kon gaan. Nu de aanleg gestart is hoopt DELTA Fiber Networks op een goede samenwerking met BAM Infra Telecom en de gemeente om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gaandeweg het project vordert zullen de bewoners op de hoogte gehouden worden van oa de palnning voor het graven in de straten en de aansluitingen in de woningen.

Maart 2021 is de hoop dat het project afgerond kan worden.

Hoewel de aanleg van glasvezel steeds beter gaat klinkt dat enigszins optimistisch, but fingers crossed :-).

Helaas hebben wij, nu half oktober 2020, vanuit de netwerkleverancier en de providers nog geen inzicht in de adressen en toestemming om leverbare pakketten te kunnen vergelijken en aanbieden.

Check hieronder wel even je postode, wie weet dat eea opengezet wordt. Zo niet, kan het totdat het glasvezelnetwerk operationeel is misschien ook geen kwaad om te kijken of je er nu al het goedkoopste of snelste uithaalt ;-)

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

Update Delta Glasvezel in Scherpenzeel November 2020

Gaandeweg zijn er reeds een aantal werkzaamheden in werking gezet in Scherpenzeel. Hieronder de belangrijkste.

Huidig werkgebied

Werkgebied Scherpenzeel Delta glasvezel netwerk d.d. november 2020 
Werkgebied Scherpenzeel Delta glasvezel netwerk d.d. november 2020 

Schouwen

BAM Infra Telecom is aan het schouwen in oost Scherpenzeel. Dat wil zeggen dat ze aan het kijken zijn waar en hoe zij de glasvezel bij de woningen naar binnen moeten brengen.

Hierna zal west Scherpenzeel aan de beurt zijn.

Graven

Er wordt momenteel in oost Scherpenzeel door 6 ploegen gewerkt aan de aanleg vanhet glavezel netwerk. Hierbij wordt er momenteel gegraven, glasvezel "geblazen" en glasvezel "gelast".

Wijkkasten

Wijkkasten zijn de "huisjes" waar de glavezelaansluiting naar de verschillende woningen worden verdeeld. Daarom worden deze huisjes ook wel Verdeelpunten genoemd. Begin 2021 staat de bouw van twee van deze wijkasten gepland.

Verwachting huisaanasluitingen

BAM Infra Telecom verwacht in maart 2021 te beginnen met de aansluiting van de eerste woningen in Scherpenzeel. In kwartaal 2 van 2021 is de hoop dat alle woningen aangesloten zullen zijn op het netwerk.

Abonnementen bestellen

Op dt moment heeft Online.nl de bestelstraat reeds opengezet voor het bestellen van glasvezel pakketten in Scherpenzeel.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.