Kennisbank

Nieuws

Ruim 3,3 miljoen klanten krijgen sneller internet van Ziggo

Frank
13 april 2021

Afgelopen maandag, 12-04-2021, heeft Ziggo de internetsnelheid voor ruim 3,3 miljoen klanten verhoogd. Onder andere door de Coronapandemie is het internetverbruik in Nederland verandert en toegenomen. Tegenwoordig wordt er veel meer gebruik gemaakt van internet voor onder andere videovergaderingen en thuisonderwijs. Een stabiele en snelle internetverbinding is hierdoor echt nodig. Ziggo speelt hier op in door de snelheden te verhogen. Dit gebeurt automatisch, waardoor de klant dus niks hoeft te doen.

Nieuwe snelheden voor consumenten

Op de Gigabit-pakketten na gaan alle pakketten in snelheid omhoog. Bij de Gigabit pakketten is de snelheid momenteel al maximaal. Het daarna hoogste pakket, het Max-pakket, krijgt een snelheid van 600Mbps download.

Met z'n allen thuis tegelijkertijd online met videogamen, videobellen en thuisondrwijs moet dus geen problemen meer opleveren.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

Nieuwe snelheden voor Zakelijk Internet

Ook voor de zakelijke markt verhoogt Ziggo de snelheden van alle pakketten op die van de Giga-pakketten na. De snelheid van het Max-pakket wordt voor zakelijke klanten zelfs nog wat hoger, namelijk 700 Mbps downloadsnelheid.

Waar het voor families handig is om tegelijk online te zijn is het met het nieuwe online vergaderen en online delen van, en werken in, bestanden, uiteraard nog belangrijker om een snelle en stabiele internetverbinding te hebben.

Check de nieuwe snelheden van Ziggo.

Gaat het niet snel genoeg?

Ziggo verhoogt de snelheden zoals gezegd automatisch. Dit gebeurt op afstand, voor 31 mei 2021. Mocht je de snelheidsverhoging echter sneller willen, kun je het modem zelf even een reset geven:

  1. Haal de stroom van het modem
  2. Wacht minimaal een minuut
  3. Sluit de stroom weer aan
  4. Start het modem opnieuw op
  5. Hogere snelheid!!

Bovenstaande werkt al vanaf afgelopen maandag 12 uur.

GigaNet

Naast het verhogen van de snelheden van de internetpakketten is Ziggo ook al een tijdje bezig met het upgraden van haar netwerk. Met deze upgrade naar het zogenoemde GigaNet zijn snelheden tot 1 Gbps download te behalen.

Momenteel hebben reeds 3 miljoen huishoudens en bedrijven de beschikking over een aansluiting op dit verbeterde GigaNet. Eind dit jaar, 2021, zullen er zo'n 6 miljoen aansluitigen zijn die de mogelijkheid hebben tot Gigabit internet via Ziggo en de verwachting is dat in de loop van 2022 alle 7,3 miljoen aansluitingen kunnen genieten van de upgrade.

Postcodecheck

Doe even een postcodecheck om te kijken of het GigaNet bij jou al beschikbaar s.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.