Radboud Universiteit kraakt wachtwoorden internetrouters

Frank
10 augustus 2015

Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben de wachtwoorden van de meest gangbare routers in Nederland gekraakt. Ze ontdekten dat het wachtwoord, dat standaard op de router is ingesteld door de fabrikant of internetprovider, een variant is van het netwerkadres of het serienummer. Daardoor zijn de routers kwetsbaar. Het gaat om routers van onder meer de internetaanbieders KPN, Ziggo en Tele2. Tegenover Nieuwsuur erkennen de bedrijven dat de wachtwoorden onvoldoende bescherming bieden. Dat bevestigt ook de brancheorganisatie. "Ik zie het als een probleem", zegt Bart Hogendoorn van Nederland ICT.