Kennisbank

Nieuws

Overname Sterk Midden Drenthe door KPNNetwerkNL

Frank
13 november 2020

Uitbreiding Glasvezelnetwerk KPNNetwerkNL

Het doel van KPNNetwerkNL is uiteindelijk om het gehele DSL-netwerk te vervangen voor glasvezel.

Hierbij loopt het bedrijf er soms tegenaan dat er naast het KPNNetwerkNL DSL-netwerk reeds een glasvezelnetwerk van een andere partij aanwezig is. De aanleg van een tweede glasvezelnetwerk klinkt in dit geval onlogisch en leidt af en toe ook tot spanningen tussen partijen. Denk hierbij bv aan T-Mobile en KPNNetwerkNL in Den Haag onlangs, waar de rechter uiteindelijk heeft besloten dat KPNNetwerkNL door mag gaan met de aanleg van een tweede glasvezelnetwerk. Deze uitspraak kan in de toekomst wel eens belangrijk zijn.

Overnames

Om bovenstaande situaties te voorkomen denkt KPNNetwerkNL niet alleen aan zelf aanleggen maar ook aan overnames van andere (kleinere) netwerken. In dit geval het glasvezelnetwerk van Midden Drenthe.

Zowel voor KONNetwerkNL als voor deze kleinere netwerken kan hert mes aan twee kanten snijden. KPN heeft niet de extra kosten voor de aanleg van het netwerk. en in veel gevallen zal het doel van de kleinere netwerken, veelal coöperaties, bereikt zijn, namelijk internet over glasvezel in hun buurt. Door een overname door de grootste partij qua glasvelnetwerken behoeft zo'n coöperatie dan niet meer om te kijken naar het onderhoud van het netwerk. Zo ook in dit geval met Sterk Midden Drenthe.

Vervolg overname glasvezelnetwerk Midden Drenthe

In de komende tijd wordt het netwerk waar zo'n 5900 woningen en bedrijven op aangesloten zijn omgezet naar KPNNetwerkNL. Dit hele proces kan zo'n 6 maanden in beslag nemen. In deze tijd zullen de werknemers van Sterk Midden-Drenthe ingelijfd worden door KPNetwerkNL en zullen alle contracten overgenomen worden. In deze contracten zullen verder geen aanpassingen gemaakt worden.

Nadat de overname is afgerond zal de coöperatie met haar ledenraad ontbonden worden.

En de internetdiensten op het netwerk?

Een belangrijke vraag voor de consumenten van het glasvezelnetwerk van Midden-Drenthe is natuurlijk: "Wat gebeurt er met mijn huidige glasvezel aansluiting en provider?"

Voorlopig gebeurt hier helemaal niks in. De huidige providers kunnen hun diensten blijven leveren, ook zullen de (vastrecht) vergoedingen gelijk blijven.

En het DSL-netwerk in het gebied?

Het kan zijn dat dit als deze overname rond is uiteindelijk uitgezet gaat worden. Met de extra vastrechten op het glasvezelnetwerk kan dit nog wel wat voet in de aarde hebben. Dubbele kosten voor netwerkonderhoud klinken echter ook niet geheel logisch.

nieuwe providers?

Deze overname kan betekenen dat in de toekomst naast de huidige providers ook andere providers, die elders al op het glasvezelnetwerk leveren van KPN, zullen gaan leveren. Zeker als het DSL-netwerk in het gebied uitgezet wordt.

Hierbij kun je dan bijvoorbeeld denken aan XS4ALL, Solcon, T-Mobile, Tweak, Budget Thuis en Oxxio.

De toekomst zal eea nog moeten uitwijzen dus.. Tot die tijd:

Check zo af en toe even je postcode om te kijken of er al meer mogelijk is op je adres. Je kan je ook aanmelden voor onze glasvezelalert. Dan proberen wij je zo snel mogelijk als er providers bij ons te vergelijken zijn op jouw adres op de hoogte te stellen.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.