Kennisbank

Nieuws

Nederlandse bedrijven stappen op grote schaal over naar glasvezel

Frank
8 november 2010


Lage eenmalige aanlegkosten en besparingen op dure leased lijnen doen ondernemingen overstappen naar glasvezel

ROTTERDAM, 20101108. Fiber010 is een jonge onderneming die vanaf begin 2010 is begonnen met het aanbieden van glasvezel access voor bedrijven. In eerste instantie was hun propositie er vooral op gericht om zeer voordelig internet access via glasvezel te bieden, maar al snel bleek dat er een andere markt is die minstens zo lucratief is en misschien nog wel sneller groeit: het koppelen van meerdere lokaties van hun klanten via glasvezel.

De inzet van glasvezel om vestigingen te koppelen brengt voor de ondernemingen een aantal voordelen. De enorme bandbreedtes die glasvezel biedt maken centrale IT-inftrastructuren mogelijk voor ondernemingen die geografisch verspreidde lokaties hebben. Deze lokaties kunnen aan elkaar gekoppeld worden alsof zij zich in een lokaal netwerk (LAN) bevinden. Fiber010 biedt deze koppelingen van 100 mbit/s tot 1 gbit/s en hiermee kunnen werkstations en servers op remote lokaties worden gekoppeld alsof zij op de hoofdlokatie staan. Een dergelijke infrastructuur brengt enorme besparingen en voordelen op het gebied van beheersbaarheid. Nu worden dergelijke oplossingen vaak via gestapelde SDSL verbindingen gedaan, maar deze zijn naar verhouding duur en de geboden bandbreedte is veelal ontoereikend.

Voorheen was een dergelijke oplossing uitsluitend weggelegd voor grote ondernemingen omdat de eenmalige en maandelijkse kosten voor middelgrote en kleine bedrijven niet te verantwoorden waren. Maar over de afgelopen twee jaar zijn de verschillende glasvezelnetwerken dermate fijnmazig geworden en is het bereik zodanig gegroeid dat deze bezwaren niet langer gelden. En dat zoals geschetst de ondernemingen niet alleen een performance boost ondervinden, maar minstens zo belangrijk besparingen kunnen behalen ten opzichte van de huidige koperen leased line alternatieven.

Nicholas van Hoey Smith, sales director bij Fiber010, zegt het volgende over deze ontwikkeling: " Ja, de potentie van deze markt is een zeer welkome verrassing. Wij hadden bij de start van Fiber010 veel verwachtingen vanwege onze scherpe prijsstelling voor internetdiensten, maar al voldoet deze dienst volkomen aan de verwachten onze glasvezel VPN-dienst overtreft mijn stoutste dromen.. In maart van dit jaar sloten we de eerste klanten aan en inmiddels zijn we bezig tientallen van dergelijke koppelingen te realiseren. En dat is voor een organisatie van ons formaat een hele prestatie. En zoals ik het nu zie is dit eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg. Meer en meer klanten weten ons te vinden voor deze dienst en wat we ook steeds meer zien is dat onderdelen van het netwerk van de klant bij ons in het datacentrum geplaatst worden. Zo hebben ze bijvoorbeeld netwerkopslag of backupservers veilig bij ons in het datacentrum staan en zijn ze hier naartoe gekoppeld met 100 mbit/s of 1 gbit/s glasvezel lijnen- zonder dat ze hierbij het internet hoeven aan te doen. Dit laatste met alle veiligheids- en kostenvoordelen vandien. "

Fiber010 verwacht in 2011 een verdere exponentiele groei van deze markt en zou niet verbaasd zijn wanneer binnen 7-10 jaar nagenoeg alle middelgrote tot grote ondernemingen een dergelijke infrastructuur succesvol geimplementeerd hebben.

Fiber010.
Via Nieuwsbank

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.