Kennisbank

Nieuws

5,5 miljoen Gigabit aansluitingen in Nederland | Glasvezel-vergelijken.nl

Frank
21 december 2020

Branchevereniging NLconnect maakte bekend dat er momenteel 5,5 miljoen internet aansluitingen zijn met toegang tot 1Gb internet snelheden.

3,6 miljoen van deze aansluitingen gaan naar glasvezel aansluitingen. De grote andere partij is..... Ziggo.Hiermee gaat het toegankelijk maken van Gigiabit internet in Nederland behoorlijk sneller dan vooraf bedacht was, nl 5,5 miljoen in 2023. Maar dit is nog niet alles.

Ziggo komt op stoom in 2021

Het netwerk van Ziggo telt momenteel zo.n 3 miljoen aansluitingen op haar Giganet. Net iets minder dan de 3,6 miljoen glasvezelaansluitingen dus. Daarbij heeft een miljoen van deze aansluitingen ook een glasvezelaansluiting. Maar....

Waar KPNNetwerk NL komend jaar 500.00 woningen wil aansluiten op glasvezel en de andere glasvezelaanleggers het doel hebben om zo'n 100.00 aansluitingen te realiseren in 2021, is de inzet van Ziggo om haar hele netwerk te upgraden naar haar Giganet (Docsis 3.1). Het gaat hierbij dan in totaal om 7,2 miljoen huisaansluitingen die aangesloten zouden zijn op het Giganet van Ziggo.

Het moge duidelijk zijn dat Ziggo het de afgelopen jaren zwaar heeft gehad met de komst van glasvezel. Jaren geleden werd er echter al gezegd door de glassvezelpartijen dat je met glasvezel "klaar bent voor de toekomst". Deze upgrade van haar eigen netwerk kan dan ook gezien worden als een sterke stap om op te kunnen tegen glasvezel. Daarbij zegt Ziggo eigenlijk dat je niet klaar moet zijn voor de toekomst maar dat de toekomst nu is.

Houdt glasvezel-vergelijken.nl en onze postcodecheck goed in de gaten en bekijk wat er bij jou al mogelijk is.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.